OGLASIO SE SINDIKAT

RADNICI ĐURE ĐAKOVIĆA ZASAD ODUSTAJU OD PROSVJEDA 'Imamo obećanja da će od ponedjeljka biti isplaćena plaća

Tvornica Đuro Đaković (arhiva)
 Danijel Soldo / CROPIX

Sindikalni povjerenik i predsjednik štrajkačkog odbora Đure Đakovića, Ivan Barić za N1 je u subotu izjavio da radnici Đure Đakovića zasada odustaju od prosvjeda zbog neisplate plaća, jer imaju obećanje da će 'oko ponedjeljka Industrijska rješenja iz grupacije ĐĐ početi dobivati plaću'.

Barić je gostujući na televiziji N1 rekao kako je situacija s isplatom plaća za studeni i prosinac ista kao i prije.

- Situacija jednaka kao i prije. Imamo obećanja da će oko ponedjeljka Industrijska rješenja iz grupacije ĐĐ početi dobivati plaću. U Specijalnim vozilima 30 plaća je po određenim naplatama i fakturama sjelo jučer. Za ostatak, koliko mi znamo, u suradnji s našim upravama, se može očekivati do Nove godine. Tako vrijedi i za grupu - kazao je Barić.

Komentirao je i izjavu ministra Darka Horvata kako nema razloga za prosvjed, koji je prije nekoliko dana Sindikat najavio na Badnjak.

- Mi smo bili jasni. Želimo sastanak s premijerom iz kojeg će nam se dati konkretni zaključci, da nam se kaže kada će se ljudi vratiti na svoja radna mjesta i da Đuro Đaković konačno dobije kreditna sredstva za pokretanje proizvodnje. U ovom trenutku počeo je u Ministarstvu gospodarstva sastanak s ministrima i našim upravama sastanak, i tamo se treba odrediti smjer Đure Đakovića - istaknuo je Sindikalni povjerenik i predsjednik štrajkačkog odbora Đure Đakovića Barić.

Rezultati tog sastanka bit će prezentirani u ponedjeljak prije podne, kada će, naveo je Barić, premijer primiti radnike i reći kada se očekuju konkretni odgovori oko početka rada, budućnosti kompanije.

- S obzirom na potvrđen poziv, obavijestili smo članstvo da od prosvjeda sada odustajemo - naglasio je Barić.

Rekao je i kako im je obećano da će novu Upravu dobiti za dva tjedna, a predstavnici sindikata su na pitanje iz resornog Ministarstva jesu li za određena imena, rekli da neće ništa određivati.

- Kada su u pitanju strateški partneri, mi smo za svakog strateškog partnera, za svakoga tko će vratiti stabilnost u Đuru Đakovića. No strateški partner želi konsolidiranu firmu i neće doći ako potrošimo tri mjeseca na leru i još 30-40 milijuna kuna gubitka jer ne radimo. Vlada mora konsolidirati firmu, tada će doći partner. Mi radimo za vjerojatno 'najgore kupce na svijetu', Francuze i Engleze, tu nema pardona... Kada oni kažu da smo dobar proizvođač, da s nama žele nastaviti suradnju, i da se za kašnjenja tri mjeseca neće zaračunati penali ... onda oni kao kupac garantiraju nastavak suradnje", kazao je Ivan Barić - gostujući u emisiji N1 Novi dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:40