ZBOG ZAKONA

Radnici Imunološkog prekinuli štrajk

Zagreb, 140711.MOLIMO ZASTITITI INDETITET DAVATELJA.Rockefellerova ulica.Reportaza sa Imunoloskog zavoda za transfuzijsku medicinu.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Radnici Imunološkog zavoda prekinuli su svakodnevni jednosatni štrajk u utorak, jer ne postoji zakonski temelj za nastavak s obzirom da im je u ponedjeljak isplaćena i treća zaostala plaća za listopad, a potražuju još za studeni, potvrdila je sindikalna povjerenica Sindikata energije, kemije i nemetala (EKN) u Zavodu Lidija Jagarinec te ocijenila kako prava borba za opstanak tvrtke tek počinje.

Izrazila je sumnju da bi i ta četvrta plaća mogla biti isplaćena još ove godine, ali i zadovoljstvo što su im isplaćene tri plaće.

S obzirom da je i druga zaostala plaća bila manja od očekivane zbog većih davanja, jer je isplaćena u istom mjesecu, Jagarinec je pojasnila kako postoji mogućnost nivelacije poreza te dodala kako su ih savjetovali kako bi bilo dobro podnijeti godišnju poreznu prijavu.

Nada se kako neće ponovno morati ići u štrajk, iako je jasno da je lakše pokrenuti štrajk nego proizvodnju te da će početkom iduće godine uspjeti dobiti dozvolu za rad Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), ako im radni prostori prođu kontrolu. Očekuje da će Uprava idući tjedan uputiti poziv HALMED-u te da bi u inspekciju mogli doći početkom iduće godine.

Također je rekla kako, nažalost, nema pomaka oko pronalaska strateškog partnera te da u ponedjeljak nije održan redoviti sastanak u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) s obzirom na predblagdansko vrijeme. Radnicima Imunološkog zavoda svaki je dan izuzetno bitan i važan, dodala je Jagarinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:20