KONKURENCIJA MARASU?

RAJKO OSTOJIĆ VJEROJATNO SE NEĆE KANDIDIRATI ZA ŠEFA ZAGREBAČKOG SDP-a Umjesto njega, u trku ulazi energična SDP-ovka

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Rajko Ostojić, doznajemo, vjerojatno se neće kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, kako se prije najavljivalo u medijima. Iako s Ostojićem jučer nismo uspjeli kontaktirati, izvor blizak ovom istaknutom SDP-ovcu potvrdio nam je takvu mogućnost.

- Rajko je uvijek isticao da se protivi dupliciranju funkcija, a s obzirom na to da je već potpredsjednik SDP-a, uvjeren sam da se neće kandidrati - rekao je naš sugovornik iz SDP-a. No, zato bi se, kako kažu izvori iz stranke, u utrku vjerojatno mogla uključiti i Aleksandra Kolarić, koja se prije nekoliko mjeseci vratila u SDP.

- Znam da je ona prije razmišljala o toj mogućnosti, pa je njezina kandidatura vrlo izvjesna. Mislim da nije nikad bila bliže odluci - rekao nam je izvor iz SDP-a. Sama Aleksandra Kolarić jučer nam se nije htjela izjasniti o tome hoće li se kandidirati. No, u prilog tome da bi mogla donijeti takvu odluku ide i njezin jučerašnji status na Facebooku. U njemu je, među ostalim, navela kako u svom profesionalnom i javnom životu lako donosi odluke, ali da se neki put dogodi da joj je teško odlučiti.

“Sada sam u jednoj takvoj situaciji... Nemam puno vremena za donošenje odluke, dva ili tri dana. Ali, ni više vremena za donošenje odluke ne bi ništa promijenilo. Odgovornost i posljedice i dalje su iste”, napisala je Kolarić na Facebooku.

Kao kandidati za šefa zagrebačkog SDP-a otprije se spominju Dominik Etlinger i Gordan Maras, a kako doznajemo, u utrku bi mogli i Alen Čičak, Denis Hrestak i Darko Liović.

Hrestak i Liović, kako se priča u SDP-u, kandidati su Davora Bernardića, ali još nije poznato koga će od njih dvojice službeno podržati.

Inače, još nije poznato ni kada će se točno održati unutarstranački izbori. Prema Statutu, trebali bi biti održani do prosinca ove godine, ali u SDP-u, navodno, još nije odlučeno hoće li se ti izbori provesti po dosadašnjim pravilima ili će se pričekati donošenje novog Statuta.

Neki od SDP-ovih članova smatraju da bi izbore trebalo održati što prije jer je situacija, posebno u zagrebačkom SDP-u, prilično kaotična.

- Trenutačno su nam stranački ogranci Sljeme i Peščenica bez vodstva, a Novi Zagreb je raspušten. Članstvo je prilično zbunjeno. Trebamo se što prije konsolidirati i ojačati organizaciju. Zato nam je u Zagrebu potreban neki ‘jaki i iskusan čovjek’, koji dobro poznaje funkcioniranje stranke, ali i članove, i koji ih može okupiti i organizirati. Zagrebačka organizacija je temelj SDP-a i mora biti jaka - komentirao je jedan od naših sugovornika iz SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:37