AFERA MEDIKOL

Rajković: Hebrang je negativac i želi mi smjestiti, a Milinoviću skidam kapu

Vlasnik Medikola je kao svoje kontakte s politikom izdvojio 'Jennifer Lopez i Michaela Jordana'
 Pongračić/CROPIX

ZAGREBJennifer Lopez i Michael Jordan bili su moji kontakti s politikom prilikom pokretanja suradnje Medikloa s HZZO-om - ironično je odgovorio vlasnik Medikola Ivan Rajković na pitanje novinara Nove TV je li mu Mladen Barišić bio posrednik s politikom za potpisivanja spornog ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Upravo je taj ugovor Rajkoviću omogućio svojevrsni monopol nad PET/CT pretragom u Hrvatskoj.

- Taj sam posao dobio javnim natječajem, potpuno transparentno. Optužbe o monopolu demantiram jer sam se na taj natječaj jedini javio. I drugi neka investiraju, neka kupe aparate pa neka se jave na natječaj – izjavio je Rajković.

Dodao je kako mu bivši premijer Ivo Sanader nije bio politički zaštitnik te da s njime nikada nije razgovarao. Kasnije se Rajković ispravio navodeći kako je Sanader tri puta bio pacijent u njegovoj klinici.

- Nitko mi nije pogodovao iz bivše administracije. Nema te osobe koja bi mogla uprti prstom na mene i reći: Ja sam ti pogodovao. Dragi Bog mi je zaštitnik, ja sam samo imao viziju – odrešito je Rajković odgovorio.

Naglo povećanje broje pregleda PET/CT-om Rajković je izjavio kako je to najkvalitetnija metoda.

Pa zato jer je prepoznata kao kvalitetna metoda. Ta metoda spašava živote ljudima. U Hrvatskoj je nedostaje ne samo pet nego deset PET/CT-ova. Država je napokon trebala progledati. Da ne financira kupnju opreme, nego da plaća uslugu – ističe Rajković.

Na pitanje hoće li ići u USKOK? Rajković je kratko odgovorio: Dapače.

Novinar je potom Rajkovića upitao smeta li on kome nakon čega je ovaj prozvao Andriju Hebranga.

- Imenom i prezimenom se zove prof.dr. Andrija Hebrang. Njega optužujem da mi nije dao dozvolu za rad. Pa pitajte ga zašto mi nije dao dozvolu za rad. Ja sam topovsko meso u obračunu sadašnjeg i prošlog ministra zdravstva – rekao je Rajković.

Dodao je i da je sadašnji ministar zdravstva Darko Milinović 'pozitivac kojem skida kapu', a Hebrang 'negativac'.

Rajković je zaključio kako nije učinio ništa loše ili ilegalno te da će preživjeti ovaj obračun Hebranga i Milinovića. Uvjeren je kako će na kraju svega otvoriti svoju bolnicu.

Hebrang: Ne znam što je to afera Medikol

HDZ-ovac i bivši ministar zdravstva Andrija Hebrang na pitanje novinarke Nove TV kako komentira optužbe na njegov račun u aferi Medikol odgovorio je 'kako ne zna što je afera Medikol'.

- Ono što znam znam samo iz novina. Gnjusne su laži to kada me se spominje. Dokazat ću to i na sudu. Nema neprijateljstva između mene i Milinovića. Dapače samo prijateljstvo – izjavio je Hebrang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2021 09:06