ISTRAGA ZBOG REGISTRA

Rakar izašao iz policije: Još nisu pregledali sve

 Nenad Dugi/Cropix

ZAGREB - Marko Rakar , poznati bloger i politički aktivist kojega policija sumnjiči da je sudjelovao u objavljivanju Registra branitelja na internetu, i danas je dobar dio dana proveo na policiji. U policijskoj postaji u Heinzelovoj ulici bio je sa svojim odvjetnikom Marom Mihočevićem od 8.30 sati.

Oko 18 sati izašao je iz sjedišta krim policije. Izjavio je da su policajci sve detaljno pretraživali, ali kako nisu pronašli ništa.

- Sad kad su mi vratili opremu, krenut ću prvo sve pospajati i pokušati shvatiti što se uopće dogodilo. Meni je cijela ta kombinacija suluda jer sam u najboljoj namjeri otišao u policiju, da bih završio uhićen sa uplakanom suprugom i policijom ispred kuće - rekao je Rakar kojem je policija vratila svu opremu koju mu je oduzela u pretresu stana.

U policiju će se morati vratiti u utorak ili srijedu jer još nisu pregledali jedan hard disk.

Njegov odvjetnik Maro Mihočević je rekao da je uhićenje Rakara bilo protuzakonito jer se pokazalo da za to nije bilo osnove.

- Policija je do sada pregledala 95 posto njegove opreme, ali nije pronašla nikakve dokaze koji bi ga povezivali s objavom dijela Registra hrvatskih branitelja. On je slobodan građanin - izjavio je Mihočević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:10