EFIKASNI KADA (NE)TREBA

Rakar: Policija mi je oduzela sva računala i telefon

 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - "Ja nisam objavio registar branitelja ", ustvrdio je još jednom je na svom blogu Mrak.org poznati hrvatski bloger Marko Rakar nakon što je kasno sinoć pušten iz krim policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu.

Rakar, koji je nedavno umalo postao savjetnik predsjednika Republike Ive Josipovića , tvrdi kako se netko "vrlo, vrlo, vrlo grubo i neumijesno odlučio poigrati njegovim identitetom". - Iskreno, bio sam prestravljen time da je netko napisao da sam to ja uza svu hajku koja se digla - kaže Rakar.

Rakar piše kako je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva policija ishodila dopuštenja za pregled njegove kuće, automobila i ureda te su iz tih prostora izuzeli niz predmeta ("svi redom imaju isklj/uklj prekidač", piše Rakar) te telefon. Kada su pretrage završene Rakara su pustili kući.

- Vjerojatno već sutra tijekom dana (četvrtak op.a.) će se nastaviti izvidi i pregledi u času kada policija pribavi preostale dozvole i kao što sam to napravio i danas, imam najbolju namjeru s policijom u potpunosti surađivati. Nadam se da će mi vratiti izuzete predmete što je prije moguće, ne samo zato što na njima nema ničega što bi njih moglo zanimati nego i zato što je to temeljni alat za moj posao od kojega živim - istaknuo je Rakar.

Rakar je objasnio kako ga policija "tereti za kazneno djelo iz članka 351. stavak 2 kaznenog zakona što je, koliko razumijem, odavanje službene tajne a za što se može dobiti kazna zatvora do tri godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:39