DRAMA KOD TUHOBIĆA

RANJENI MIGRANT JE STABILNO, ALI I DALJE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI Policija objavila nove detalje o pucnjavi u Gorskom kotaru

 Bruno Konjevic / Ilustracija / CROPIX

Migrant kojeg je policija ranila u subotu u Gorskom kotaru u životnoj je opasnosti i liječnici se bore za njegov život, ali je stabilno, izvijestila je PU primorsko-goranska prema informacijama zaprimljenim od KBC Rijeka.

Jučer, 17. studenog 2019. godine, u popodnevnim satima, završen je očevid na području Tuhobića, na mjestu ozljeđivanja ilegalnog migranta.

Očevidom su pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za daljnje provođenje izvida, te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva dostavljeni na vještačenje.

Policija je izvijestila da nastavlja provođenje izvida s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih uz stradavanje nezakonitog migranta, ali i lakše ozljeđivanje policijskog službenika.

Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i ozlijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tijekom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak povratka u Bosnu i Hercegovinu otkuda su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

S obzirom na tajnost izvida policija nije u ovom trenutku u mogućnosti iznositi više detalja.

Nakon dovršenog Izvješća stručnog tima, Ministarstvo unutarnjih poslova u sjedištu izvijestit će javnost u onoj mjeri u kojoj to bude moguće, a kako se ne bi utjecalo na daljnje provođenje izvida u kriminalističkom istraživanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:05