TEŠKE OPTUŽBE

RASKOL U LABURISTIMA 'Lesarov sin je druga osoba u stranci i svakom loncu poklopac! Prima plaću od 10.000 kuna'

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Suspendirani laburist Branko Vukšić danas je prozvao bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara zbog autokracije i zapošljavanja vlastitog sina u središnjem uredu stranke, aktualnu v.d. predsjednicu Nansi Tireli zbog nedoraslosti poslu.

Najavio je i osnivanje novog zastupničkog kluba u Hrvatskom saboru poručivši kako je suspendiran zbog delikta mišljenja jer je rekao kako Hrvatske laburiste u provaliju vodi nesposobno rukovodstvo.

"Suspendiran sam nestatutarno jer su se prilikom moje suspenzije pozvali na pogrešan članak, no ja priznajem i takvu nevažeću suspenziju", poručio je Vukšić s konferencije za novinare dodajući kako je on u stranci ionako najčešće bio usamljeni glas protiv Lesarove autokracije, nepotizma i Predsjedništva koje diže ruke na štetu vlastite stranke.

Optužili su me zbog narušavanja jedinstva stranke, podsjetio je Vukšić dodavši kako jedinstvo u Hrvatskim laburistima znači misliti jednom glavom. "Svatko tko drugačije misli unosi nemir u stranku", ustvrdio je Vukšić.

Napomenuo je i kako je od dva zaposlena u Središnjem uredu stranke jedan sin bivšeg predsjednika stranke.

"Godinu i pol, kolega Vuljanić i ja upozoravali smo Predsjedništvo da sin predsjednika ne može sudjelovati na sjednicama i voditi glavnu riječ te biti svakom loncu poklopac", nastavio je Vukšić prozivati bivšeg predsjednika optuživši ga i za petogodišnju fobiju da mu on (Vukšić) želi preuzeti stranku.

Dodao je i kako je osobno u stranku dovodio neke od poznatijih ljudi u Hrvatskoj, no oni su, tvrdi Vukšić, nakon razgovora s Lesarom odmah 'dali petama vjetra'.

"U stranku u kojoj je sin predsjednika druga osoba, a zaposlen je tek kao web administrator s plaćom većom od 10 tisuća kuna nitko pametan neće ući", ustvrdio je Vukšić.

Po njegovoj ocjeni stranka tone još od parlamentarnih izbora, kada su Hrvatski laburisti mandate shvatili ne kao obvezu već kao nagradu, a Lesar je, kaže, morao otići jer je od stranke koja je imala 13 posto doveo stranku u poziciju ispod tri posto.

Aktualna autokratska vršiteljica dužnosti Nansi Tireli, kaže Vukšić, nedorasla je poslu. "Od 100 posto rasprava u ime Kluba koje je prijavila na Klubu zastupnika, 90 posto njih nije održala", tvrdi taj laburist.

Zamjera joj i na javnim istupima zbog kojih je, kaže, trebala biti izbačena iz stranke. Podsjeća kako je podržala HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu Republike, dala je podršku Svjetskoj banci koja je u svojim preporukama navela da se sve u Hrvatskoj mora privatizirati, a javno se žalila zbog toga što neće biti referenduma o ćirilici.

Najavio je i prijavu DORH-u zbog sumnje da jedan od članova Predsjedništva stranke živi u Zagrebu, a prijavljen je na adresi izvan Zagreba.

"Već danas imam razgovore o osnivanju novog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru", kazao je suspendirani laburist Branko Vukšić ne želeći novinarima otkriti detalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:13