NEIZVJESNOST U ULJANIKU

RASTE NERVOZA ZBOG NEISPLATE PLAĆE Jedan radnik uhićen zbog prijetnji direktoru: 'Na glavu ću ti s broda baciti taj težak teret...'

 Goran Šebelić / CROPIX

U pulskom brodogradilištu Uljanik raste nervoza, a dokaz tome je uhićenje jednog radnika koji je još prošli tjedan putem društvenih mreža prijetio direktoru Denisu Rabaru da će mu na glavu baciti težak teret s palube broda. Na kraju je predmet dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu, a protiv radnika zasad nije podnesena kaznena prijava.

A reakcije na čitavu tu priču koja je eskalirala u nervozi zbog neisplate plaća, ali i neizvjesne situacije u pulskom škveru koja traje već predugo, različite su iako svi osuđuju bilo kakvo nasilje. Naime, opće je poznato da u brodogradilištu već nekoliko mjeseci djeluje takozvani Stožer za obranu brodogradnje Uljanik koji putem svoje Facebook stranice komentira situaciju u Uljaniku te otvoreno proziva Upravu, ali i sindikate za aktualnu lošu situaciju u škveru. Najnoviju situaciju opisuju kao nemogućnost da izraze svoje stavove.

- Ne opravdavamo ničije akcije, ali razumijemo bijes koji i sami osjećamo te nepravdu - poručili su svoju stranu priče u tom Stožeru, koji je izašao u javnost s informacijom. Uprava nije željele komentirati ovaj slučaj, a i sindikati su se ogradili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:34