PROŠLA GODINA U PLUSU

Rastrošna HGK steže remen: Vidošević otpušta 5% od 590 zaposlenih

Hrvatska previše gleda u Bruxelles i previše je okrenuta prema zatvorenim tržištima EU, a bolje bi bilo da se okrene prema ostatku svijeta, tamo gdje je gospodarski rast mnogo veći, upozorio je danas na skupštini Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević .

Vidošević je podsjetio kako je nekada u bivšoj Jugoslaviji studiralo na 10.000 studenata iz nesvrstanih zemalja, koji su danas sigurno na istaknutim pozicijama u svojim državama i takve bi kontakte trebalo iskoristiti. U svom izlaganju Vidošević je naglasio kako su institucije poput Komore važne za širenje tvrtki u svijet, a da samo nerazvijene države ne vjeruju u svoje institucije.

Hrvatska gospodarska komora smanjila je u prošle dvije godine doprinos, zbog čega je imala oko 38 milijuna kuna manje prihoda, a unatoč tome prošlu je godinu završila u plusu. Prihodi komore u 2010. bili su 261 milijun kuna, a rashodi 241 milijun. Vidošević je najavio da će ove godine HGK otpustiti 5 posto od 590 zaposlenih.

Na skupštini je izabran i novi član Upravnog odbora HGK Marin Pucar, inače član Uprave Podravke. Stručnjaci HGK dali su i projekciju rasta BDP za ovu i iduću godinu. Tako bi prema njihovoj procjeni BDP ove godine trebao rasti 1,5, a iduće godine 2,5 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:50