PALJBA NE POSUSTAJE

RAT ŠTROMARA I ČAČIĆA SVE ŽEŠĆI 'On je frustriran jer nikad nije uspio postati premijer, prvi čovjek u državi, pa sad pljuje po HNS-u, meni i Divjak'

 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Potpredsjednik Vlade i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar odbacio je u ponedjeljak optužbe varaždinskog župana Radimira Čačića da on i HNS rade protiv interesa građana te županije i ustvdio da sadašnja vlast u Županiji nema projekata, nego samo provodi one koje je prijašnja ostavila pripremljene.

Čačić je u petak izjavio da ministri iz Varaždinske županije, Štromar i Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, „podmeću nogu“ pri dogovoru o isplati 15 milijuna kuna godišnje iz državnog proračuna za sufinanciranje troškova izgradnje škola i dvorana po modelu javno-privatnog partnerstva. Kazao je da je dug prema Varaždinskoj županiji dosegnuo 30 milijuna kuna zbog njihove osptrukcije, da tako uništavaju projekte koje treba ostvariti i rade protiov interesa Varaždinske županije.

Štromar, koji je od 2009. do 2017. bio varaždinski župan, odgovorio je nekadašnjem stranačkom kolegi i sadašnjem županu Čačiću, čelniku Narodne stranke-Reformista u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Varaždinu kojoj su nazočili i saborski zastupnici te gradonačelnici i načelnici Hrvatske narodne stranke u Varaždinskoj županiji.

Štromar je rekao da mora demantirati „neke laži koje su u zadnjih nekoliko mjeseci non stop tema Radimira Čačića“. Svi Čačićevi projekti u pet mjeseci otkad je župan su na jednom papiru, rekao je i pokazao prazan list papira.

„Provodi se samo ono što su moju suradnici, načelnici i gradonačelnici, ostavili nakon izbora spremno da se odradi. Mi kao stranka uvijek razmišljamo kako pozitivno nastupiti i kako građanima omogućiti bolji život. Mislimo da građani naše županije, sjevera Hrvatske ne zaslužuju laži koje slušaju svakodnevno. Moramo dati pravu informaciju“, kazao je Štromar.

Kazao je kako ima „osjećaj da gospodin Čačić ima jednu veliku frustraciju u svojem životu, a to je da nikad nije postao premijer, prvi čovjek Republike Hrvatske“ te da sada pljuje po HNS-u, njemu osobno i ministrici Divjak.

Štromar je potom nabrojao, kako je rekao, 14 činjenica o javno-privatnom partnerstvu, zaključivši da Čačić nije osigurao trajno rješenje za pomoć države kad je bio potpredsjednik Vlade i da će to sada učiniti ova Vlada s ministricom Divjak izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Prema Štromaru, Varaždinska će županija uz povrat 30 milijuna kuna, za 2015. i 2016. godinu, u narednih nekoliko godina dobiti više od 200 milijuna kuna.

„Ostaje se za nadati da će Čačić ta sredstva iskoristiti za obrazovanje, a ne za neke njemu bitne stvari i zadovoljavanje osobnih potreba i ambicija. To su kupnja automobila, veliki računi za reprezentaciju po restoranima i takve stvari“, kazao je Štromar te varaždinskom županu poručio da radi na realizaciji sredstava koja je država osigurala za zdravstvo u Varaždinskoj županiji, za tri bolnice, u iznosu većem od 300 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:27