ČISTILI I PRALI

RAVNATELJ DOMA ZDRAVLJA TJERAO LIJEČNIKE I SESTRE DA ČISTE WC-e!? Liječnička komora pokrenula istragu

 Duje Klarić/EPH

Hrvatska liječnička komora zatražila je od ravnatelja Doma zdravlja Osijek Miroslava Sikore, očitovanje o vjerodostojnosti dopisa liječnika iz tog DZ-a upućenog javnosti o neprihvatljivim zahtjevima koje je kao ravnatelj postavio pred liječnike.

Naime, prema dopisu ravnatelja Sikore od 9. ožujka 2016., liječnici i medicinske sestre Doma zdravlja Osijek svaka dva sata, kada nema spremačica, moraju obilaziti i vršiti nadzor nad sanitarnim čvorovima.

"Ukoliko su točni navodi iz dopisa kolega iz DZ Osijek, takvi radni nalozi i zahtjevi upućeni liječnicima apsolutno su nedopustivi. U popisu liječničkih djelatnosti koje su navedene u Zakonu o liječništvu, ne nalazi se niti jedna djelatnost koja bi upućivala da je dužnost liječnika nadzor tehničke ispravnosti sanitarnih čvorova ustanove u kojoj radi. Svaki nalog liječnicima da obavljaju poslove nespojive s liječničkom djelatnošću najoštrije osuđujemo. Hrvatska liječnička komora poduzet će sva zakonom predviđena sredstva kako bi zaštitila profesionalno i osobno dostojanstvo svojih članova te ugled liječničke profesije u cjelini“, naglasio je predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. Trpimir Goluža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:38