GORAN ROIĆ

RAVNATELJ KLAIĆEVE O NAVODIMA ZARAŽENOG OCA KOJI JE DIJETE ODVEO U KLINIKU  'Nema nikakvog opravdanja, a usput priča i neistine'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2020. u 13:27

Zagreb, 111119.
Klinika za djecje bolesti Zagreb u Klaicevoj. Svecano obiljezavanje provedbi EU projekta opremanja Klinike za djecje bolesti Zagreb radi poboljsanja pristupa bolnickoj skrbi za djecu, te je otvoren novi CT uredjaj prilagodjen specificnim potrebama djec?je dobi.
Na fotografiji: ravnatelj Klinike Goran Roic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Goran Roić

 

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić demantirao je u četvrtak opravdanje oca, koji je tijekom samoizolacije doveo dijete u bolnicu, a kasnije je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, da je to napravio je u pitanju bio život djeteta.

"Razumijemo osjećaje i zabrinutost oca za bolesno dijete, međutim potpuno su neistinite izjave oca medijima da je u pitanju bio život djeteta. Radilo se o laboratorijskoj pretrazi za koju nije bila izdana hitna uputnica, i to dva tjedna nakon što je ambulantni pregled obavio pedijatar", ističe ravnatelj Klaićeve.

Otac je medjima rekao kako je u pitanju bio djetetov život pa je u takvoj situaciji postupio kako je znao. Slučaj je izazvao uzbunu u javnosti jer je došao u Klaićevu dok je bio u samoizolaciji, a istoga dana potvrđen mu je pozitivan nalaz na koronavirus.

"Čak da se radilo i o hitnoj pretrazi ili pregledu, takav postupak nema apsolutno nikakvog opravdanja, jer dijete na pregled može dovesti druga osoba ili u slučaju hitnosti može biti dovezeno kolima hitne pomoći", kaže Roić.

S obzirom da je zbog potresa jedna bolnička zgrada privremeno izvan funkcije, ravnatelj Klinike za dječje bolesti kaže da su zahvaljujući izuzetnom angažmanu djelatnika u drugoj zgradi ustrojene sve neophodne bolničke aktivnosti i

Zahvalio se brojnim pojedinicima, institucijama i udrugama koji su od prvog trenutka ponudili konkretnu pomoć i dali veliku podršku Dječjoj bolnici.

"Apeliramo na maksimalnu odgovornost i ozbiljnost roditelja, štiteći druge štitite i svoju djecu i sebe, time nam omogućujete da vam budemo na usluzi", poručio je Roić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo