TIHOMIR LUKANIĆ

RAZDOR U ŽIVOM ZIDU: Fotelja u Europskom parlamentu posvađala vodstvo stranke, glavni tajnik podnio ostavku

 
Tihomir Lukanić (u bijeloj majici) i Ivan Vilibor Sinčić
 Damjan Tadic / CROPIX

Nakon što je Živi zid osvojio mandat za europski parlament, ali to nije pošlo za rukom nositelju liste glavnom tajniku Tihomiru Lukaniću nego čelniku Ivanu Viliboru Sinčiću, došlo je do razdora unutar stranke.

Problem je očito nastao oko toga tko će u Bruxelles; Sinčić je tvrdio kako on ne želi mandat, sada ga po svemu sudeći ne želi prepustiti Lukaniću koji je na njega računao, ali nije ostvario dobar rezultat - više glasova od njega prikupio je Branimir Bunjac.

Lukanić je na Facebooku i službeno objavio: "Danom 28.05.2019. podnio sam ostavku na mjesto glavnog tajnika Živog zida. Živi zid je postao Europarlamentarna stranka i postignuća koja su ostvarena u mandatu kada sam obnašao dužnost glavnog tajnika svima nam mogu služiti na čast. Stranka će se nastaviti razvijati i rasti.

Naravno da ostajem uz stranku i predsjednika. Unutar stranke će se napraviti nova sistematizacija mjesta, pa tako i sam težim novim izazovima, naravno unutar Živog zida, a ove dosad ostvarene ostavljam nekom iza sebe da raste i gradi se.

Zahvaljujem svim članovima, simpatizerima i biračima koji imaju vjeru u Živi zid i pozivam ih da u budućnosti još snažnije podupru antiestablišment politiku koju u Hrvatskoj nudi samo Živi zid."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:24