ISPRAVAK NETOČNIH INFORMACIJA

Reagiranje Denisa Hrestaka na članak 'TKO KAŽE DA SE HDZ I SDP NE MOGU DOGOVORITI!? Odbor za medije nema niti jednog novinara, dok je u Vijeće za...'

Povodom članka objavljenog 30. listopada 2017. godine na web stranicama jutarnji.hr pod naslovom "TKO KAŽE DA SE HDZ I SDP NE MOGU DOGOVORITI!? Odbor za medije nema niti jednog novinara, dok je u Vijeće za korupciju ušao katolički aktivist" na zahtjev za ispravkom netočne ili nepotpune informacije, objavljujemo ispravak mr.sc. Denisa Hrestaka.

"Novinar Robert Bajruši u svom tekstu navodi: „Novi je član i Denis Hrestak kojega je Odbor za medije gurnuo SDP.“ To je netočna informacija. Spomenuti saborski odbor se zove „Odbor za informiranje, informatizaciju i medije“. Slijedom navedenog postaje jasno da rečenica „Jedina poznata veza Hrestaka s medijima jest više sudskih tužbi protiv novinara Jutarnjeg lista i 24 sata koji su problematizirali poslovanje APIS-a u razdoblju dok je bio u upravi te tvrtke“. Netočno opisuje moje kompetencije za članstvo u ovom Odboru. Na natječaj za članstvo u odboru javio sam se kao informatički stručnjak i bavim se područjem informatizacije koje pokriva ovaj odbor. Javio sam se na javni natječaj i evidentno je da ispunjavam kriterije.

Netočna je rečenica „Nakon isteka mandata u APIS-u ostao je nezaposlen pa ga je SDP nedavno zaposlio na Iblerovom trgu.“ Nakon isteka mandata u APISU zaposlio sam se u jednoj privatnoj kompaniji.

Netočna je informacija: „Hrestak, koji je u APIS-u mjesečno zarađivao nešto više 17.000 kuna, nakon isteka mandata dobio je 240.000 kuna otpremnine, a sada od APIS-a pod prijetnjom tužbe potražuje 1,27 milijuna kuna bruto nagrade koju je sam kao član Uprave aneksom odredio.“ Plaća mi nije bila „nešto više od 17.000 kuna“, već manja, nisam dobio 240.000 kuna otpremnine, već 6 plaća, i nije točno da pod prijetnjom tužbe potražujem iznos od 1,27 milijuna kuna nagrade. Ja inzistiram na poštivanju ugovornih obveza, i da je nova Uprava društva ispoštovala ugovorne obveze, niti bi otpremnina bila isplaćena niti bi postojalo bilo kakvo potraživanje. U više navrata je rečeno da će se eventualno isplaćeni iznos nagrade uplatiti u humanitarne svrhe. Također, netočno je da sam si bruto nagradu odredio sam kao član Uprave. Ugovor je usvojio i potpisao Nadzorni odbor trgovačkog društva.

Netočna je informacija da sam podnio „više sudskih tužbi protiv novinara Jutarnjeg lista i 24 sata koji su problematizirali poslovanje APIS-a u razdoblju dok je bio u upravi te tvrtke“. Nisam podnio nikakvu tužbu protiv novinara 24 sata. Podnio sam tužbu za naknadu štete od nakladnika Jutarnjeg lista zbog upornog iznošenja netočnih informacija."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:22