DEMANTI

Reagiranje HRT-a na članak 'HTV POPUSTIO PRITISKU UDRUGA BRANITELJA I GRAĐANSKE INICIJATIVE Poznati umjetnik dobio ekspresni otkaz na Prisavlju...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.11.2017. u 07:37

Zagreb, 090917.
Andjelo Jurkas je hrvatski publicist, pisac, redatelj, glazbenik, urednik i novinar pop kulturnih tema od TV, internet i tiskanog novinarstva.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / CROPIX

Povodom članka objavljenog 18. listopada 2017. godine na web stranicama jutarnji.hr pod naslovom "HTV POPUSTIO PRITISKU UDRUGA BRANITELJA I GRAĐANSKE INICIJATIVE Poznati umjetnik dobio ekspresni otkaz na Prisavlju - zbog statusa na Facebooku" na zahtjev za ispravkom netočne ili nepotpune informacije, objavljujemo ispravak Hrvatske Radiotelevizije.

"Netočna je informacija kako je gospodin Anđelko Jurkas 'dobio otkaz na Prisavlju'.

Gospodin Jurkas nije u radnom odnosu sa HRT-om, pa mu slijedom navedenog nije niti mogao biti otkazan ugovor o radu.

Gospodin Jurkas kao scenarist i voditelj rubrike 'Izazovna' u emisiji 'Daj Pet(ak)!' ima zaključen opći autorski i izvođački ugovor sa HRT-om koji još uvijek nije došao potpisati unatoč opetovanim pozivima HRT-ova producenta.

Podsjećamo kako se sukladno Zakonu o HRT-u i Statutu HRT-a, samostalnost HRT-a ostvaruje samostalnim obavljanjem djelatnosti, te programskom i uredničkom samostalnošću HRT-a, a osobito u planiranju i proizvodnji programa. Dakle, HRT je u zakonitim okvirima svoga djelovanja odlučila prekinuti suradnju sa gospodinom Jurkasom.

Navodi da bi takvom odlukom HRT 'popuštao pritiscima' su neistiniti."

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo