MEDVED I BUTKOVIĆ

REAKCIJE MINISTARA NA PRIJEDLOG DA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE VIŠE NE BUDE DRŽAVNI PRAZNIK 'Zakon koji je Vlada uputila je kvalitetan...'

Tomo Medved
 Damir Krajac / CROPIX

Ministar branitelja Tomo Medved osvrnuo se uoči sjednice Vlade na inicijativu saborskog Odbora za veterane koji predlaže da Dan antifašističke borbe ne bude više državni praznik, već spomendan i radni dan.

'Mislim da nije dogovoreno i moje osobno mišljenje i stav je da je zakon koji je Vlada uputila kvalitetan. Analizirali smo u postupku izrade zakona sve okolnosti i mislim da smo kroz ova rješenja koja smo ponudili Hrvatskom saboru zapravo dali odgovore na najvažnija pitanja. Očekujem, a vidite i obrazloženje, oni su taj amandman, koliko mi je poznato, dostavili Ministarstvu uprave pa ćemo vidjeti kakvo je obrazloženje', rekao je Medved za N1.

Medved kaže da ne misli da se radi o tome da Josip Đakić time 'pokazuje mišiće' prema Plenkoviću.

'Mislim da je posrijedi jedna od inicijativa koje ćemo razmotriti, Vlada će odgovoriti Saboru, odnosno odgovoriti na amandman. Ono što je jako važno i u čemu smo najviše zapravo vodili računa to je 30. svibnja i 18. studeni, s obrazloženjem koje je Vlada dostavila Saboru mislim da je sve vidljivo. Dugo smo analizirali pitanje blagdana, pitanje datuma. Pitanje je prošlo javnu raspravu', kaže ministar Medved.

Na to se osvrnuo i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji kaže da je Đakić vjerojatno u tom trenutku 'izražavao mišljenje nekakvog svog odbora, nekakvih svojih udruga'. Butković dodaje i da Đakić time nije izražavao i mišljenje HDZ-a.

'Moje osobno mišljenje je da to ne treba ukinuti', rekao je Butković, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:53