PORAZ HDZ-ove KANDIDATKINJE

REINER O REZULTATIMA IZBORA 'Milanovića su na Pantovčak doveli oni koji su prekrižili listiće i oni koji su ostali kod kuće, a inače su glasači HDZ-a'

Željko Reiner
 Davor Pongračić / CROPIX

HDZ-ov Željko Reiner se za N1 osvrnuo na rezultate predsjedničkih izbora i na sutrašnji sastanak vrha HDZ-a.

'Analizirat ćemo sve okolnosti kampanje, rezultata itd. pa ćemo vidjeti što smo mogli bolje napraviti. Ja mislim da postoji više razloga za ovakav rezultat, a ključni razlog je u tome što su gospodina Milanovića na Pantovčak doveli s jedne strane oni koji su glasali za njega, ali to nije dovoljno, njega su doveli i oni koji su svoje listiće prekrižili i učinili nevažećima, i oni koji su ostali kod kuće, a inače su simpatizeri i glasači HDZ-a, a ovaj puta su ostali kod kuće. Nitko ne može reći koliko je to bilo birača Miroslava Škore, o tome možemo samo spekulirati, ali su ti glasovi zapravo nedostajali Kolindi Grabar Kitarović. 90 000 je ogroman broj', kaže Reiner.

Upitan o tome tko je odgovoran za ovakve rezultate izbora i poraz Kolinde Grabar Kitarović te snosi li odgovornost i predsjednik stranke Andrej Plenković, Reiner kaže:

'Predsjednik HDZ-a Plenković je stajao cijelo vrijeme kampanje iza Kolinde Grabar Kitarović i davao joj potporu, to je činjenica. Drugo, nikad to nije stvar jednog čovjeka. Odogvorno je i vodstvo stranke, svi oni koji nisu glaosvali a članovi su HDZ-a, oni koji su križali listiće, svi su oni, svi smo mi odgovorni za to', rekao je Reiner.

Osvrnuo se i na kohabitaciju Zorana Milanovića s Vladom Andreja Plenkovića.

'Ja se nadam da će se on na tom mjestu ponašati onako kao što se predsjednik treba ponašati i biti predsjednik svih građana Hrvatske: i onih koji nisu glasovali za njega, i onih koji su protiv njega, i onih koji se s njim ideološki ne slažu, ali on mora biti predsjednik svih građana Hrvatske', rekao je Reiner, a o mogućnosti da Milanović na poziciji predsjednika pomaže SDP-u rekao da bi to bilo jako loše.

'To bi bilo jako loše i za njega i za SDP, ali i za demokraciju u Hrvatskoj. Ja se nadam da se to neće dogoditi nego da će ta kohabitacija funkcionirati, a vidjet ćemo kako. Nadam se da će kohabitacija biti na dobrobit građana Hrvatske', zaključio je Željko Reiner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:37