SUSRET U SABORU

Reiner primio delegaciju Južnomoravske županije

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner primio je u četvrtak u Hrvatskom saboru izaslanstvo Južnomoravske županije iz Češke predvođenu županom Michalom Hašekom, priopćeno je iz Sabora.

Povod susreta je bio otvorenje Dana Južnomoravske županije koji su se održali 13. i 14. travnja 2016. godine a zahvaljujući kojim Hrvati imaju priliku upoznati južnomoravsku kulturu, gospodarstvo i gastronomiju.

Župan Južnomoravske županije Michal Hašek je istovremeno i predsjednik Udruženja županija Republike Češke a poznat je kao osoba koja se iznimno zalaže za razvoj bilateralnih odnosa između Češke i Hrvatske. Župan Hašek se zahvalio predsjedniku Hrvatskog sabora na sudjelovanju na proslavi 25. obljetnice osnutka Višegradske skupine te primitku delegacije Odbora za mandate i imunitete češkog parlamenta, kao i na njegovom intenzivnom radu i sudjelovanju na jačanju odnosa dviju država.

Hašek se s oduševljenjem osvrnuo na provedbu ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Hrvatskoj kao i na koji način se skrbi o njima, te ujedno ponudio suradnju Češke na području reformi javnih uprava te europskih fondova u kojima imaju bogato i uspješno iskustvo.

''Zahvaljujući Vladimiru Bileku, zastupniku češke i slovačke manjine u Hrvatskom saboru naša suradnja se uspješno razvija u pravcu turizma, kulture i obrazovanja, pa stoga ovih dana idemo u posjet na Dane Zadarske županije a nakon toga u Bjelovarsko-bilogorsku županiju u grad Daruvar'' , rekao je Hašek, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:14