KONTROVERZNA AUTORICA

REISMAN SE VRATILA U HRVATSKU Polupraznoj dvorani poručila: 'Danas je sve izopačeno!'

Za razliku od njenog prošlogodišnjeg boravka u Zagrebu, kada se na prvo predavanje doslovce nije moglo ući, ovoga puta Reisman i njeno društvo uspjeli su popuniti polovicu dvorane. Nakon dvosatnog izlaganja o pedofiliji, izostalo je provokativnih pitanja publike
 Dragan Matić / CROPIX

“Djeca su budućnost, to se svi slažemo. No, odgajaju se za budućnost u seksualnoj industriji ili u obitelji. Druge nema”, izjavila je kontroverzna autorica Judith Reisman na prvom predavanju tijekom drugoga posjeta Hrvatskoj, održanom na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Družbe Isusove.

Za razliku od njenog prošlogodišnjeg boravka u Zagrebu, kada se na prvo predavanje doslovce nije moglo ući, ovoga puta Reisman i njeno društvo uspjeli su popuniti polovicu dvorane. Nakon dvosatnog izlaganja o pedofiliji, izostalo je provokativnih pitanja publike.

Nudeći teoriju da je temelj za spolni odgoj u školama napravio još tijekom Drugog svjetskog rata “sadomazohistički pedofil” Alfred Kinsey, Reisman je zaključila kako djecu danas obrazujemo na temelju Kinseyeve ideologije i one Aleksandra Štulhoffera, koji, uvjerena je Reisman, predstavlja njegov institut u Hrvatskoj.

Osim da je temelj zdravstvenog odgoja u pedofiliji, uvjerena je i da se spolni odgoj u školama poučava loše i od krivih ljudi. “Niti jedan predavač u školi nije osposobljen poučavati djecu seksualnosti. Danas je sve izopačeno, pa bolje ne dati pristupa djeci takvim sadržajima”, zaključila je Reisman, dodajući kako se nakon uvođenja spolnog odgoja u škole povećava broj abortusa.

Judith Reisman i Timothy Tate

Sama Reisman tijekom predavanja “Ne dirajte djecu” u organizaciji istoimene građanske udruge bila je u drugome planu. Glavnu riječ vodio je teolog i novinar Timothy Tate, čiji je glavni interes zaustaviti uspon Kinseyeva instituta, kojega je prošloga mjeseca akreditirao UN.

Takav status, smatra Tate, pedofilima daje izravan utjecaj na kreiranje politika diljem svijeta. Na upit studenta Fakulteta Družbe Isusove o praktičnim savjetima za spriječavanje takvih utjecaja, Tate je odgovorio kako među ostalim treba zahtjevati od Vlade i Sabora istragu o uvođenju zdravstvenog odgoja u školama.

Iako se Tate izjasnio kao agnostik i izjavio kako on i Judith dolaze sa suprotnim vjerskim i političkim stavovima, Reisman je čitavo njegovo predavanje pratila odobravajućim kimanjem glave. Izuzev teze kada je izjavio da se ne protivi zdravstvenom odgoju u školama, ali tek na satovima biologije i nakon 10 godine života. Reisman nije demantirala Teteovu tezu da se najveći broj zlostavljanja djece događa upravo u široj obitelji.

Predavanje je iskoristila i za promociju svoje nove knjige koja se prodavala u prostoru fakulteta po cijeni od sto kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:28