NEVJEROJATAN SLUČAJ

'REKAO MI JE DA SAM PUN TUMORA I RAKA' U koprivničkoj bolnici pustili ga kući, ali pravo iznenađenje je uslijedilo nakon pregleda u Zagrebu

 
 Nikola Wolf / Podravski.hr

61-godišnji Dragan Pavleković iz Apatovca kod Križevaca tvrdi da mu je uskraćena temeljna zdravstvena zaštita zbog toga što boluje od karcinoma. Za Podravski.hr je ispričao da se od karcinoma bubrega liječi u KBC Rebro u Zagrebu, a kad je početkom veljače primijetio da mu je promijenjena boja urina, otišao je na hitnu pomoć u koprivničkoj Općoj bolnici. Nakon tri sata čekanja, došao je liječnik.

'Liječnik mi je rekao da sam pun tumora i raka, koji su mi se proširili na pluća, mozak, jetru, kožu. Kazao je da mi on nema što dati. Rekao mi je da se na hitnu vratim kad iskrvarim, a kad sam ga pitao kako ću znati da sam ‘pri kraju’, rekao mi da je to onda kad više neću moći nikamo', rekao je Pavleković. Liječnik mu je savjetovao i da dođe na pregled na koji je naručen u ožujku. Uz tako obilno krvarenje kakvo je Pavleković imao, smatra da taj pregled ne bi ni dočekao.

'Da sam ga poslušao, bio bih gotov', rekao je za Podravski.hr.

Nakon takvih liječničkih savjeta, kćer ga je odvezla na hitnu u Zagrebu, gdje je doživio potpuno drugačiju priču. Liječnici su nakon pregleda zaključili da se radi o jakoj infekciji prostate. Krvarenje je prestalo nakon što je Dragan uzeo lijekove koje su mu tamo prepisali.

'Liječnici u Zagrebu u čudu su me gledali kad sam im rekao da sam iz koprivničke bolnice poslan doma bez ikakve terapije. Znači da mi je ipak bilo spasa. Liječnik nije imao pravo otpraviti me onakvim riječima, nakon kojih sam se osjećao u potpunosti bespomoćn', dodaje Pavleković.

Iz Opće bolnice u Koprivnici za Podravski list su priopćili tek da će puni odgovor dati nakon što utvrde sve činjenice, a pritom su istaknuli i da 'pacijenti pritužbe i pohvale na ponašanje zdravstvenog osoblja, liječenje i njegu kao i sve ostalo što se tiče njihovog boravka u ustanovi mogu uputiti u elektroničkom obliku putem web stranice bolnice'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:35