STIGLO NJIH ČAK 2500

REPORTAŽA S GAY CRUISERA 'U Splitu je puno bolje nego proteklih godina!'

 Paun Paunović / HANZA MEDIA

U moru trajekata, jedrenjaka i ostalih plovila, koji su danas okupirali splitsku Gradsku luku kruzer "Eurodam" je bio poseban, piše Slobodna Dalmacija.

Ne toliko po izgledu, nego po strukturi svojih putnika. U sklopu svoje ture po Mediteranu dovezao nam je u posjetu preko dvije tisuće ljudi, a među njima samo dvadesetak žena! U Split je, naime, u subotu ujutro uplovio jedan od najvećih gay kruzera na svijetu i to poznate kompanije koja se bavi takvim putovanjima - Atlantis Cruise.

Naletjeli smo i na članove posade koji su nam objasnili da je brod u vlasništvu američko-nizozemske prevozničke kompanije "Holland America Line". Putnicima su na raspologanja brojni sadržaji, nekoliko restorana, bazeni i saune.

Kao što smo vidjeli, riječ je bila uglavnom o mladim, nabildanim momcima, a naši izvori kažu da su oni iznimno bogata klijentela, spremna dobro potrošiti. A da se tek tako nisu mogli ukrcati na "Eurodam" najbolje govori podatak da je najjeftnija karta za osmodevno krstarenje Mediteranom stajala 1600 eura, dok su se bolji aranžmani morali platiti puno više.

- Bio sam u Splitu 2006., puno toga se promijenilo na bolje. Grad je predivan, a čini mi se da su i ljudi postali tolerantniji – govori nam Ron Smith iz Los Angelesa, koji je sa svojim prijateljem Tahom obišao nekoliko restorana i splitskih dućana, te se na brod vratio bogatiji s nekoliko novih "ulova", piše Slobodna Dalmacija.

CIJELU REPORTAŽU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD NEDJELJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:24