SVA DNEVNA EPH IZDANJA

REVOLUCIJA U NAČINU TISKANJA Inovacija Jutarnjeg štiti čitatelje, ali i autorska prava

Tanki spoj papira u vrhu stranica garantirat će čitateljima da primjerak novina koji su kupili nije koristio nitko prije njih

Od sutrašnjeg broja Jutarnji list, Slobodna Dalmacija i Sportske novosti bit će dorađeni na način jedinstven u Hrvatskoj, zahvaljujući inovaciji koju je patentirao direktor proizvodnje Slobodne Dalmacije Ante Tomaš, a modificirana je za potrebe tiskare Vjesnik.

Čitatelji će je primijetiti po tankom spoju papira koji u vrhu spaja dvije stranice. Taj spoj jamčit će čitateljima da primjerak novina koji su kupili nije koristio nitko prije njih, a izdavačima će omogućiti bolju kontrolu proizvoda i zaštitu autorskih prava.

- Kada novinski papir prolazi kroz tiskarski stroj u određenom trenutku mora se rezati. To radi nož oblika okruglog diska veličine tanjurića za kavu, koji kružeći reže papir - rastumačio nam je inovaciju direktor proizvodnje EPH Saša Milinović.

- Na tom nožu napravili smo četiri mala utora pa nož, kružeći po papiru, ostavlja tanke segmente neodrezanog papira. Tako nastaju blokovi od nekoliko stranica koje su tom minimalnom trakom spojene jedna uz drugu. Vjerujemo da ćemo ovom inovacijom povećati zadovoljstvo čitatelja i povisiti razinu zaštite prava autora i izdavača - poručuju iz EPH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:22