OZLJEDE SU BILE PRETEŠKE

'REXI, NAŽALOST, NIJE IZDRŽAO. OTIŠAO JE RANO JUTROS...' Tužan kraj životne bitke potražnog psa karlovačkih vatrogasaca kojeg je prebio provalnik

 
 DVD Karlovac

Potražni pas karlovačkih vatrogasaca Rex, koji je prošle nedjelje brutalno pretučen tupim predmetom, najvjerojatnije pajserom, tijekom provale u kuću njegovog vodiča i vlasnika Dejana Ranitovića u Karlovcu, uginuo je u nedjelju od posljedica ozljeda, piše RTL.

- Nažalost, Rexi nije izdržao, unatoč dobrim prognozama imao je moždani udar u noći s petka na subotu i od tada je bio gotovo nepokretan. Uginuo je rano jutros u svojoj kući. Hvala svima na podršci, objavio je Ranitović.

- Primljen je u jako lošem stanju, toliko da nije mogao podići glavu. Obavili smo pretrage, rendgen zdjelice i rebara, a onda i glave. Pokazalo se da nema fraktura, no od prvog trenutka sam sumnjao da se radilo o nekoj traumi, udarcu, jer se vidjela ozljeda oka i donje čeljusti. Da je bilo nešto drugo u pitanju, on bi se dizao, no ležao je nepomično i bez svijesti s ubrzanim disanjem - kazao je za Jutarnji prije nekoliko dana dr. vet. med. Tomislav Kavčić, nakon što je zaprimio isprebijanog psa.

Tada nam je rekao da je uvjeren da je pas ozlijeđen udarcem u glavu.

Nekoliko dana prije vijesti o Rexovom odlasku razgovarali smo i s Dejanom Ranitovićem.

- Mi smo ga uzeli iz ljubavi i s vremenom shvatili da može poslužiti društvu jer je talentiran. Uložiš toliko ljubavi, energije, vremena i onda se dogodi ovako nešto. Osim toga, vežeš se uz životinju, nas dvojica smo svaki dan zajedno u šumi. On s nama živi u kući, ima svoj red i tretiramo ga kao člana obitelji. Da, teško mi je, kazao nam je tada Dejan.

Iako su se svi nadali da će Rex izdržati, ozljede su, nažalost, ipak bile jače od njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:06