NOVI REJTINZI POLITIČARA

Rezultati istraživanja pokazali: HNS-ovi birači više podupiru LESARA nego svog ČAČIĆA!

 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović uživa potporu 70 posto građana i bilježi blagi pad, pokazalo je istraživanje koje je provela NOVA TV.

Ovakav je rezultat očekivan, nakon rekordnog skoka u popularnosti koji je zabilježio na početku mandata. No što se njega tiče, on uživa veliku potporu među svojim biračima. Uz njega je 93 posto SDP-ovaca, ali i partnera narodnjaka je 84 posto. Zanimljivo, i 46 posto HDZ-ovih birača ima pozitivan dojam o premijeru.

Potpora HDZ-ovaca

Bivša premijerka Jadranka Kosor je na stabilnih 32 posto. Među svojim HDZ-ovcima ima 79 posto potpore.

No vrlo su zanimljivi rezultati istraživanja koji pokazuju kretanja među biračima HNS-a: Tako njih 100 posto podupire predsjednika Josipovića, premijera Milanovića 84 posto, potom Dragutina Lesara njih 82 posto, a tek onda dolazi na red i predsjednik HNS-a Radimir Čačić s potporom 37 posto svojih birača.

Visoka potpora

Predsjednik Josipović i dalje je na visokoj potpori, ali je i blago gubi. Sada je na 84 posto, što je pad od 4 posto u odnosu na prije mjesec dana. Zanimljivo je kako od kolovoza SDP-u rejting raste, a trenutno je 35%, što je jedan od boljih rezultata posljednjih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:36