VESELA VIJEST

RODIO SE SIN, I TO NA JADROLINIJINOM TRAJEKTU Iza 3 sata u noći, na pola puta između Cresa i Krka, dječačić više nije mogao čekati...

 Tea Cimas / CROPIX

Na trajektu koji je plovio iz luke Merag s otoka Cresa prema Valbiski na Krku u noći s petka na subotu svijet je po prvi put ugledalo novorođenče.

Služba hitne medicinske pomoći iza 2 sata u noći dobila je obavijest o trudovima, javlja portal Otoci.net. Isprva su pokušali organizirati prijevoz rodilje helikopterom u Rijeku, no kad su shvatili da neće stići na vrijeme, odluka je pala na prijevoz trajektom. Posada trajekta 'Ilovik' uskočila je u pomoć i organizirana je posebna plovidba.

Nešto iza 3 sata u noći, na pola puta između Merga i Valbiske, na trajektu se rodio dječak, objavio je portal Otoci.net.

Majka i novorođenče prevezeni su u KBC Rijeka.

- Ako se porod uredno odvija, onda sve ide prirodnim putem, skromno je kasnije za Novi list komentirala liječnica creskog Doma zdravlja dr. Mirna Knežević koja je u subotu ujutro na trajektu na potezu između Meraga i Valbiske porodila Cresanku. Sretna mama i dječak na kraju su zajedno stigli vozilom creske hitne pomoći u riječko rodilište, a u Kliničkom bolničkom centru Rijeka poručuju da su majka i dijete dobro, ali nisu zainteresirani za razgovore sa znatiželjnim novinarima.

Za razliku od njih, doktorici Knežević neprestano zvoni telefon i, iako je ovaj vikend u pripravnosti, strpljivo odgovara na novinarska pitanja. Dr. Mirna Knežević jedna je od troje liječnika koji u sklopu creskog Doma zdravlja dežuraju u pripravnosti, zamjenjujući tako kao vanjski suradnici Zavoda za hitnu medicinu, tipične hitnjake.

- U subotu u dva ujutro stigao je poziv da imamo rodilju u trudovima. Krenulo je iznenada i morali smo hitno za Rijeku. Helikopter nije mogao poletjeti pa smo krenuli izvanrednim prijevozom trajektom. Na trajektu sam uvidjela da će porod ići brzo te da vjerojatno nećemo stići trudnicu prevesti do Rijeke. Iako sam već negdje pročitala da sam više puta porađala djecu, moram priznati da je meni ovo kao liječnici prvi porod koji sam obavila i, bit ću iskrena - još sam pod dojmom. Mama je bila jako hrabra i suradljiva, a sve se odvijalo prilično brzo pa je u našem vozilu na trajektu na svijet ubrzo došao zdravi dječak. Jako mi je drago da sam bila dio ovako lijepe priče koja je još jedan dokaz da se u našem zdravstvu događa i puno dobrih stvari, rekla je dr. Knežević.

Da bi creska mama i njezin sin sigurno i sretno stigli do riječkog rodilišta, osim dr. Knežević u subotu ujutro pobrinuli su se medicinska sestra Mirela Ilišin i vozač Ariano Šušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:00