NEGIRA OPTUŽBE DA PROVODI ČISTKU

Ronko: Nema revanšizma, postupak protiv Vlahovića vodio se dulje vrijeme

EPH

Zdravko Ronko, član Predsjedništva SDP-a, optužen je da stoji iza izbacivanja iz SDP-a Hrvatske Ivana Vlahovića, člana Gradskog odbora SDP-a u Požegi i šefa izbornog stožera Zlatka Komadine u Požeškoj županiji.

U medijima je ovaj slučaj podignut na nacionalnu razinu - Ronko je blizak Zoranu Milanoviću - zahvaljujući Davoru Bernardiću koji je na Facebooku aludirao da je riječ o osveti ekipe bliske šefu SDP-a:

“Počele čistke u SDP-u. Izbačen šef Komadinina stožera u Požegi. Vodstvo SDP-a Požege nakon svog potopa na izborima za mjesne odbore, HDZ-HSU 141: SDP 57 vijećnika, našlo krivca, šef stožera Zlatka Komadine, Ivan Vlahović! Bravo, drugovi!”

Iz vrha SDP-a poručuju da ne znaju tko je Vlahović, a razgovarati je odbio i Marijan Cesarik, čelnik požeškog SDP-a. Logično je pitanje kakvu bi korist Milanović imao od izbacivanja političara koji je poznat isključivo u Požegi i nije uspio ući ni u novi GO SDP-a?

- Ovo je politički revanšizam. Iako je Ronko obećao da se to neće događati, iznenada sam pozvan na sjednicu na kojoj je jedina točka bilo moje izbacivanje. A sve jer sam bio uz zagovornike promjena u SDP-u - rekao je jučer Vlahović.

Ronko demantira sve što tvrde Vlahović i Bernardić:

“Nema govora o revanšizmu. Postupak protiv Vlahovića vodio se duže vrijeme i on je jednoglasno izbačen iz SDP-a, što pokazuje kakvo je mišljenje članstva o njemu”.

Izgleda da je ovdje uglavnom riječ o osobnoj netrpeljivosti između Ronka i Vlahovića. Nedavno je Ronko izjavio da mu je HDZ-ov gradonačelnik Požege, Vedran Neferović, prijetio lomljenjem prsta i treba na liječenje, na što je Vlahović napisao: “Ima tu još kandidata koji bi trebali zatražiti liječničku pomoć. Neki misle da ih je Božja ruka namjestila na doživotni mandat pa kao takvi upravljaju našim sudbinama”.

Izdvajamo