POČINIO VIŠE PREKRŠAJA

ROVINJSKA POLICIJA SVLADALA NASILNIKA Biciklom naletio na Belgijku, a nakon uhićenja uništio ćeliju

 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Rovinjska je policija osumnjičila 29-godišnjaka za tešku krađu i oštećenje tuđe stvari, kao i da je počinio više prekršaja.

Naime, 12. lipnja oko 23.20 sati 29-godišnjak je upravljao biciklom u pješačkoj zoni na Obali Pina Budicina te je zbog neprilagođene brzine kretanja udario pješakinju, 62-godišnju belgijsku državljanku, i lakše je ozlijedio. Potom se udaljio s mjesta nesreće, a da ozlijeđenoj pješakinji nije pružio pomoć i o nesreći obavijestio policiju.

Ipak, policajci su ga brzo uhitili, a pritom su kod njega pronašli drvenu palicu s čavlom i improviziranom drškom te ga priveli u postaju. Dana 13. lipnja oko 1 sat on je oštetio krevet u prostoriji za zadržavanje, nakon čega je u drugoj prostoriji oštetio kameru za nadzor.

U nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su da je 29-godišnjak, zajedno s 22-godišnjakom, 28. svibnja oko 23.30 sati, u Ulici Frane Glavinića u Rovinju provalio u kuću. Počinitelji su iz kuće otuđili zračnu pušku, televizor, sat i novac, čime su 29-godišnjeg vlasnika oštetili za više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je prekršajni nalog, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:47