REAKCIJA MINISTRA

RUSIJA ODUSTALA OD JUŽNOG TOKA Vrdoljak: 'Za Hrvatsku to ne znači ništa'

Osijek, 021214.U Hrvatskom narodnom kazalistu svecanom je sjednicom Gradskog vijeca obiljezen Dan grada Osijeka.Na fotografiji: Ivan Vrdoljak i BiljanaBorzan.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / copyrighted

OSIJEK - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u Osijeku kako se odustajanje Rusije od projekta Južni tok neće negativno reflektirati na Hrvatsku.

- To se niti najmanje neće odraziti na nas. Mi smo otvorili opciju izgradnje odvojka za južni tok jer Hrvatska nije imala priliku biti na glavnoj trasi toka. Nakon te spoznaje krenuli smo u projekt istraživanja i eksploatacije nafte i plina te izgradnje LNG-a kao pravaca koji će očito biti jedina opcija dobave plina ovom dijelu Europe, što znači da smo bili u pravu. Odustajanje Rusije od Južnog toka ne utječe na našu energetsku strategiju - rekao je Vrdoljak, koji je u svom rodnom gradu bio povodom obilježavanja Dana grada, pri čemu Osječanima nije htio ništa konkretno obećavati.

- Ne želim funkcionirati na način da obećajem milijune, jer mislim da je to deplasirano. Mi iz politike trebamo obećati da ćemo u što većem zajedništvu raditi za grad. Osijeku treba vratiti dio optimizma i vjerovanja da se ovdje može bolje živjeti. Ne svađati se i ne natjecati se dokazivanjem tko je koliko zaslužan za koji milijun već nešto i napraviti, a neka onda građani procijene tko je što napravio. Nabrajajući projekte ne može se dokazati da je učinjeno nešto dobro. Na primjer, ja osobno mislim da je za izgradnju sjevernog traka Južne osječke obilaznice najzaslužniji bivši direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić iz HDZ-a, koji je najviše učinio da se ta investicija realizira. Znači bitno je da se nešto dogodi, a upravo je to projekt koji je pokazao da se zajedničkim radom političara može puno napraviti. Pred nama su velike ambicije i za Osijeku, ali ih ne treba naglašavati, jer će se one dogoditi - poručio je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:23