ALKOHOL U KRVI

RUSKI KAPETAN PIJAN UPLOVIO U ŠIBENSKU LUKU Oduzeli mu dozvolu i zabranili isplovljavanje

 www.sibenik.in

Pijanom kapetanu ruskog teretnog broda Baltiyskiy 108, jučer su inspektori šibenske Lučke kapetanije privremeno stavili 'na led' međunarodnu svjedodžbu o sigurnosti pa taj brod nakrcan sa 3.000 tona mineralnog gnojiva iz Kutine, nije smio isploviti, javlja šibenik.in.

Kako doznajemo u Lučkoj kapetaniji, lučki radnici su prijavili Rusa zbog pijanstva, a kad su ga alkotestirali, zabranili su mu isplovljavanje. Napuhao je više od dva promila alkohola, a s događajem je upoznata i šibenska policija, potvrdili su nam jutros.

Kapetan nije upravljao brodom u trenutku kad je kontrola šibenske Lučke kapetanije na poziv radnika stigla na ruski brod, pa ga nemaju razloga kazniti za upravljanje brodom pod utjecajem alkohola, ali privremeno su stavili van snage svjedodžbu o sigurnosti upravljanja brodom. Kako doznajemo u poduzeću Luka Šibenik, brod ionako jučer nije trebao isploviti. Oni su utovarili gnojivo još u utorak ali im je ponestalo motornog ulja za pogon broda pa su se zadržali par dana duže i uredno platili ležarinu u šibenskoj luci. Ulje koje koriste nisu mogli nabaviti u Šibeniku jer INA, koja opskrbljuje luku, tu vrstu nema u skladištima pa su ga naručili iz inozemstva. U luci kažu da prema planu, trebaju isploviti danas, jer su noćas dobili potrebno ulje.

Tijekom dana bi, kako najavljuju u šibenskoj Lučkoj kapetaniji, trebali iz Rijeke doći i papiri kojima će privremeno stornirana međunarodna svjedodžba o sigurnosti upravljanja brodom biti obnovljena, tako da će vjerojatno ruski brod danas konačno isploviti iz šibenske luke.

Inače, nije prvi put da posade s ruskih i drugih brodova rade incidente u šibenskoj luci. Prije tri mjeseca, jedan je ruski mornar prenoćio u policiji jer je u luci ukrao vespu i otišao se provozati đir po gradu. Nije poznato je li i on bio pijan tom prigodom, javlja šibenik.in.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:11