PRIPREME

RUSKI MILIJUNAŠ JE MISLIO NA SVE Sagradit će hotel samo za sezonske radnike koji će raditi u najluksuznijem zdanju na Jadranu!

 
 CROPIX

Radnici budućeg hotela Belveder u Dubrovniku, čije se otvaranje očekuje za sezonu 2019. godine, trebali bi, prema najavama, spavati u novom i posebno uređenom hotelu za radnike s obzirom na to da je ruski investitor Viktor Vekselberg, osim u preuređenje trošnog zdanja poznatog hotela, odlučio investirati i u hotelske kapacitete za sezonce.

Da investitori misle ozbiljno, Jutarnjem je listu potvrdio Vekselbergov konzultant u Hrvatskoj Davor Štern, koji kaže da se tvrtka za pomoć već obratila gradskim vlastima.

Specijalni kapaciteti

- Točno je, odlučeno je da se ide u gradnju specijalnih kapaciteta za radnu snagu te u ovom trenutku tražimo neku prikladnu lokaciju ili zgradu u kojima bi se takav smještaj mogao organizirati. Dubrovačkim gradskim vlastima već smo poslali zamolbu nam eventualno ponude neku nekretninu ili zemljište u gradskom vlasništvu, ali ako se ne pronađe dovoljno dobra gradska lokacija, prostor ćemo potražiti na tržištu - rekao je Štern.

Bit će to u posljednje vrijeme treća investicija hotelijera u namjenski smještaj za sezonsku radnu snagu u svjetlu činjenice da svoj hotel za radnike dovršava i poduzetnik Jako Andabak, odnosno tvrtka Bluesun hotels, a tvrtka Valamar Riviera već ima posebno uređene kapacitete za sezonce u Rapcu.

Kako je pojasnio Štern, hotel Belveder trebao bi zapošljavati oko 120 radnika, od kojih će, računaju, dobar dio dolaziti iz Dubrovnika.

- No, za one koji budu dolazili iz nekih drugih krajeva, tvrtka će riješiti prikladan smještaj. To je ipak jako važno, posebno u hotelima visoke kategorije, kakav će biti budući Belveder. Za radnike je važno da stanuju relativno blizu hotelu i da ne moraju dugo putovati na svoje radno mjesto, a posebno je važno da imaju dovoljno velik smještaj u kojem se mogu normalno pripremiti za radni dan - rekao je Štern te dodao da se trenutno razmišlja o nekoliko lokacija u Dubrovniku. Radovi na hotelu Belveder, inače, trebali bi početi otprilike krajem jeseni ove godine, za kada je predviđeno rušenje postojećeg hotela na čijem će mjestu niknuti jedan od najluksuznijih hotela u regiji.

Investitori se nadaju da će se u njemu nakon otvorenja odvijati i politički skupovi jer će smještaj, osim zbog luksuza, biti prikladan i zbog sigurnosnih razloga.

Politički skupovi

Sam hotel na čijem je rješenju radila arhitektonska tvrtka 3LHD bit će manjih gabarita i imat će 50 smještajnih jedinica kategorije iznad pet zvjezdica.

Ruski investitor godinama je pripremao projekt Belvedera, kupivši ga na dražbi 2014., nakon čega je bivši dioničar Belvedera Zvonko Stojević pokrenuo spor smatrajući da je hotel prodan nelegalno. Pretpostavke za početak rušenja Belvedera stvorile su se u srpnju, nakon što je Visoki trgovački sud potvrdio presudu Trgovačkog suda u Zadru kojom se Stojevićev zahtjev odbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:35