AZIMOV POTVRDIO

RUSKI VELEPOSLANIK 'Putin će doći u Hrvatsku, definitivno u ovom mandatu. Zahvalni smo predsjednici na jačanju bilateralne suradnje'

Anvar Azimov
 Željko Puhovski / Hanza Media

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj, Anvar Azimov, komentirao je mogući posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Hrvatskoj.

- Putin je primio poziv i prije ili kasnije će doći, ali posjet mora biti jako dobro pripremljen i za njega mora postojati poseban povod i sadržaj ili paket dogovora. Za sada radimo na tri moguća prijedloga dogovora. Jedan od njih je otvaranje ruskog kultunog centra u Hrvatskoj i hrvatskog u Moskvi. Moramo pripremiti posjet s dobrim sadržajem. Kad je god sadržaj spreman, Putin će se rado odazvati pozivu za posjet vašoj divnoj zemlji. Jako smo zahvalni na ulozi predsjednice Republike Hrvatske na ojačanju bilateralne suradnje - rekao je Azimov i dodao kako je teško reći kada će točno doći do tog posjeta, prenosi N1.

- To mora odlučiti predsjednik. Njegova inauguracija će tek biti u svibnju. Ja sam za to, ali to mora biti jako dobro pripremljeno. Mislim da to neće biti ove godine, možda bude u prvoj polovici iduće, ali definitivno u ovom mandatu - rekao je Azimov za N1 te je pozdravio kako se razvija proces nagodbe oko Agrokora i naglasio kako je jako zadovoljan bilateralnom suradnjom dviju zemalja i da im je cilj učvrstiti odnose na različitim poljima.

Ročište Ivici Todoriću u Londonu nije komentirao, jer je, kako kaže, diplomat i političar, a ne poslovni čovjek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:06