POKRENUO LAVINU

RUSVAJ NA ČIOVU Više od 80 HGSS-ovaca, policajaca, vatrogasaca tragalo za izgubljenim tinejdžerom, ali kad su ga konačno pronašli, uslijedila je drama

 
Ilustracija
 HGSS stanica Makarska

Na otoku Čiovu se u četvrtak navečer odvijala prava drama! Kako piše portal Dalmacija Danas, jedan je 17-godišnji mladić otišao od kuće nakon čega mu se izgubio svaki trag. Uspaničeni roditelji digli su na noge policiju i HGSS-ovce te je oko 22 sata započela opsežna potraga.

Kako je potvrdio voditelj potrage Boris Ružić, na terenu je bilo 30 pripadnika HGSS-a, jedna bespilotna letjelica i dva potražna tima s psima te 30 vatrogasaca i policijskih službenika.

Nakon sat vremena detaljne pretrage cijelog mjesta, maslinika i šume, jedan od tragača ugledao je mladića nedaleko njegove obiteljske kuće, no ovaj, valjda preplašen nakon što je shvatio kakvu je akciju pokrenuo, dao se u bijeg pa se tako potraga ubrzo pretvorila u potjeru.

Sve je završeno oko 23:45 sati kad se mladić, živ i zdrav, vratio kući.

Frane Babić iz HGSS-a kazao je da je zadovoljan što je potraga imala sretan kraj, no napomenuo je da bi se obiteljski problemi trebali rješavati razgovorom i da bi mladi morali biti svjesni kakvu će lavinu pokrenuti bijegom od kuće.

– Tu smo večeras imali oko 80 članova svih postrojbi, uložena je velika energija da bi se pronašla nestala osoba, roditelji su bili zabrinuti jer nisu znali što im se događa s djetetom… Nažalost, ali i nasreću, radilo se o nekakvom strahu od povratka kući i osoba je brzo pronađena, ali ovo je savršen primjer kakvu lavinu može pokrenuti bijeg maloljetne osobe od kuće. Savjetovao bih mladima koji o tome razmišljaju da ipak dvaput promisle, da budu obzirniji, kako prema roditeljima, tako i prema društvu općenito. Iskreni razgovor unutar obitelji je puno bolje rješenje – zaključio je Bebić, prenosi Dalmacija Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:44