PREPUCAVANJE SE NASTAVLJA

RUŽA TOMAŠIĆ SPUSTILA PREDSJEDNIKU HSS-a 'Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji... Ako je i od njega, previše je'

 
Ruža Tomašić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što ju je Krešo Beljak napao na Twitteru jer je negodovala zbog odluke austrijske Crkve o zabrani održavanja mise na Bleiburgu, u subotu se oglasila i sama Ruža Tomašić.

Predsjednik HSS-a nazvao ju je "ustaškom emigranticom" i poručio joj "Sikter iz naše Hrvatske", na što mu je Tomašić odgovorila:

- Jedno se ne mijenja zadnjih 70 godina - siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da lakše zapojasaju ono što im ne pripada. 'Antifašisti' su HSS zabranili, a emigracija ju je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je - objavila je predsjednica Hrvatske konzervativne stranke na Twitteru.

A da ni samoj Ruži Tomašić nisu strane kontroverzne izjave sličnog tipa svjedoči i njezin istup iz ožujka 2013. godine. Tada je, naime, u Slatini na obljetnici tamošnjeg HDZ-a rekla:

- Ja mislim da je ovo Hrvatska, a svi drugi su gosti u ovoj državi. Ako je ne vole, neka je napuste, ali neka je bar poštivaju.

Tomašić je poslije pokušala objasniti kako je zapravo htjela reći da "su gosti oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu i toliko je pljuju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:17