INCIDENT U STUDIJU

S N1 TELEVIZIJE SE OGLASILI O SUKOBU KALINIĆA I UREDNICE 'Kalinić je bio neugodan, a voditeljica Sandra Križanec reagirala je na neprimjeren način'

 
Pavle Kalinić i Sandra Križanec
 Marko Todorov / Hanza Media

Nakon incidenta koji se dogodio između pročelnika zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinića i urednice i voditeljice N1 televizije Sandre Križanec, o svemu se na svojoj web stranici službeno očitovala i N1 televizija.

Kalinić je izašao jutros iz studija televizije N1 prije početka emisije u kojoj je trebao gostovati i odgovarati na pitanja Križanec. Ona je potom u eteru emisije "N1 Studio Live" pojasnila da je Kalinić napustio studio nakon “nepoštivanja mjera u dva studija", dok je Kalinić rekao da je studio N1 televizije napustio zbog nekorektnog ponašanja voditeljice koja je navodno izjavila da će Bandića nabiti na k**ac, a kasnije i da će i Kaliniću j**ati mater.

Priopćenje N1 televizije, u kojem priznaju da je voditeljica reagirala na neprimjeren način, ali i podsjećaju na Kalinićev istup na samom početku koronakrize kad je rekao da ga boli k***c i da leti za San Francisco, prenosimo u cijelosti:

Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, na današnjoj press konferenciji nizom se neprimjerenih riječi i psovki oglasio o svojem dolasku u prostorije N1 televizije. To ponajviše govori o njemu i njegovom načinu komuniciranja.

Dovoljno je podsjetiti na njegovu reakciju na novinarsko pitanje o početku kriznih mjera zaštite od epidemije u Zagrebu.

N1 je i danas, kao i prethodnih dana, zatražio od Grada Zagreba sugovornika na temu zbrinjavanja građana i sanacije šteta u gradu. Od svih sugovornika koji ovih dana na tome intenzivno rade, Grad Zagreb odgovorio je na upit izborom Pavla Kalinića kao najstručnijeg sugovornika.

Čekajući početak razgovora u izdvojenom televizijskom studiju, Kalinić je bio neugodan, nervozan, neprestano je razgovarao na mobilni telefon, samovoljno je ulazio i izlazio iz studija. To je iziritiralo voditeljicu i urednicu Sandru Križanec, koja je reagirala na neprimjeren način. Bilo je to izvan etera i ničim ne dovodeći u pitanje odnos prema javnosti i gledateljima.

N1 visoko poštuje standarde komunikacije u programu i izvan njega, i zbog ove se izazvane i neprimjerene reakcije Sandre Križanec ispričavamo.

Način na koji je Pavle Kalinić na današnjoj press konferenciji, posvećenoj aktivnostima za procjenu štete na oštećenim građevinama nakon potresa u Zagrebu, iznio u javnost događaje u prostorijama N1 televizije smatramo još jednim u nizu neprimjerenih reakcija čelnih ljudi grada Zagreba prema novinarkama i novinarima, ne samo N1 televizije već i drugih medija.

Tihomir Ladišić, direktor N1 televizije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:43