PORUKA JANDROKOVIĆA

SABOR NASTAVLJA S RADOM U HLADNOM POGONU 'U ovom trenutku nije prioritet da sabornica bude puna, uglavnom u njoj nema 100 ljudi'

 Damjan Tadic / CROPIX

Sabor nastavlja s radom, u formi hladnog pogona! Pratit će sve recentne informacije i preporuke stručnjaka i donijeti i drugačiju odluku bude li za tim potrebe. To je sukus sastanka koji je priopćio predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Sabora s predsjednicima klubova zastupnika radi konzultacija o radu Sabora u povodu situacije s koronavirusom na kojoj je, kako je rekao, postignut visok stupanj suglasnosti među strankama.

„To znači da će raditi naše službe, odbori i plenarna sjednica, a dogovorili smo se i da saborske zastupnice i zastupnici kao predstavnici naroda daju primjer odgovornim ponašanjem, slušanjem i poštivanjem preporuka nadležnih državnih institucija i Stožera civilne zaštite i HZJZ-a“, pojasnio je Jandroković u ime svih sudionika skupa.

Ponovio je da će nastaviti s radom, da neće biti nikakvih međunarodnih aktivnosti, okruglih stolova, tematskih sjednica, organiziranih posjeta Saboru. Istaknuo je da su svi koji su sudjelovali u raspravi naglasili važnost odgovornog ponašanja. Pritom su, dodao je, uz poštivanje preporuka mislili i na izbjegavanje bilo kakve vrste kontakata, na smirivanje situacije umjesto dizanja panike i da daju snažnu potporu struci. Sinergija struke i politike u kojoj struka daje preporuke i pravila, a politika to prati, naglasio je Jandroković.

Razgovarali smo i o mogućnosti da se u određenom roku sastanu predsjednik Vlade i nadležni ministri s predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi ih izvijestio o svemu što Vlada čini te o mogućnosti da provedemo raspravu, najvjerojatnije na nekom od odbora o tome kakve mjere Vlada planira kada je u pitanju gospodarska situacija vezano u koronavirus i sve ono što donosi u budućnosti, najavio je Jandoković. Napomenuo da je bilo riječi i o tome kako će organizirati međunarodna suradnja, što će se događati na našim stranicama, kako ćemo odgovoriti na sve izazove u turizmu, transportu, poljoprivredi i ostalim područjima, naglasivši da ga je jako ohrabrio stav svih stranačkih klubova i zaključak da kao narodni predstavnici moraju odgovoro obnašati svoju dužnost i slati pozitivne poruke.

U ovom trenutku nije prioritet da sabornica bude puna nego je prioritet da ovdje budu svi predstavnici klubova budu ovdje i konstruktivno, razborito sudjeluju u raspravama. Preporučeno je da na skupovima bude manje od sto ljudi, a u sabornici uglavnom i nema sto ljudi kada je obična rasprava, a vidjet ćemo kako ćemo se ponašati u budućnosti i slušat ćemo preporuke, zaključio je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:13