ŠIRI DEZINFORMACIJE

SABORSKI ZASTUPNICI OSUDILI PERNAROVE TEORIJE O UČINKOVITOSTI VITAMINA C 'Vlastitu taštinu želi riješiti slanjem poruka koje mogu zavesti građane'

Ivan Pernar
 Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski klubovi pohvalili su u srijedu rad službi koje su na prvoj crti obrane od zaraze koronavirusom te službe angažirane u otklanjanju posljedica potresa koji je pogodio Zagreb, a građane su pozvali da u borbi s nepoznatim virusom slušaju struku, a ne "lažne proroke" i "šarlatane".

Predstavnike klubova zasmetao je, naime, istup zastupnika Ivana Pernara (SIP) koji je ustvrdio kako su njegove preporuke o učinkovitosti vitamina C dobile potvrdu u New Yorku, žarištu krize koronavirusa u SAD-u.

- Bio sam prozivan nadriliječnikom, šamanom jer sam preporučivao vitamin C za liječenje respiratornih bolesti, članak u New York Postu govori da u tamošnjoj bolnici oboljele od koronavirusa tretiraju vitaminom C zbog izvještaja da je to pomoglo u Kini - pohvalio se Pernar i izazvao niz osuda kolega.

Prvi je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković te pozvao građane da pažljivo slušaju što im govore nadležne službe, liječnici, a ne osobe koje sadašnju situaciju koriste "za vlastiti probitak" i dovode građane u zabludu.

- To što je Pernar rekao pljuska je u lice zdravstvenim djelatnicima koji se bore s koronavirusom - istaknuo je Mirando Mrsić (Demokrati) te prozvao kolegu da vlastitu taštinu želi riješiti slanjem poruka koje mogu zavesti građane.

Mrsić: 'Nema znanstvenih dokaza da vitamin C liječi koronavirus'

- Nema znanstvenih dokaza da vitamin C liječi koronavirus, ne slušajte šarlatane koji u ovoj opasnosti žele samo politički preživjeti - poručio je Mrsić građanima.

Dodao je da kao hematolog ne može pomoći Pernaru, ali možda mogu neki drugi kolege zastupnici.

- Ne podliježite lažnim prorocima i lažnim medicinarima - pozvao je građane i Kažimir Varda (Stranka rada i solidarnosti), s kojim se suglasio i Branko Bačić (HDZ).

Bačić je istaknuo činjenicu da ni razvijenije, bogatije države poput Italije ili Francuske ne mogu naći brzo rješenje za koronavirus.

- Vladin pristup je 'apsolutno primjeren', dakle poštujmo struku i znanost, Nacionalni stožer civilne zaštite - pozvao je Bačić u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Sabor, čija je zgrada oštećena u nedjeljnom potresu, zasjeda u staroj zgradi Ine u Šubićevoj ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:31