RASPRAVA U SABORU

SABORSKI ZASTUPNIK IMA PITANJE ZA PLENKOVIĆA I DALIĆ 'Je li SOA provjerila što se događa Agrokoru? To je najveći sigurnosni problem u Hrvatskoj!'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2017. u 13:49

Zagreb, 050517.
Ceka se zavrsetak sjednice Odbora za Ustav, Poslovnik i politicki sustav kako bi se mogao odrzati nastavak sjednice Sabora.
Na fotografiji: Boris Lalovac, Ivan Lovrinovic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Boris Lalovac i Ivan Lovrinović

ZAGREB - Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović ustvrdio je u srijedu kako je Agrokor trenutno najveći sigurnosni problem u Hrvatskoj i pozvao premijera Andreja Plenkovića ili potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić da "u mirnom tonu" kažu koliko je stranaca podnijelo tužbe protiv Hrvatske u slučaju Agrokor.

"Proučavao sam nadležnosti Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i vidio da su dužni raditi analize o prijetnjama, a nije napravljena provjera onoga što se dešava u Agrokoru. Možda SOA nema ni ljude za to, a ako su imali, možda su smatrali da to nije toliki problem Hrvatsku", rekao je Lovrinović nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Uvjeren je kako je masovno iseljevanje iz Slavonije povezano s proizvodnim tvrtkama iz sustava koncerna Agrokor na tom području.

"Znate li vi tko će za desetak godina biti većinsko stanovništvo u Slavoniji? Tamo su Agrokorove firme, naivan je onaj tko misli da se Slavonci iseljavaju slučajno, oni koji preuzmu koncesiju od Agrokora trebat će radnu snagu, i to jeftiniju, a ona će doći iz drugih zemalja", kaže Lovrinović. U tom se kontekstu zapitao imaju li Rusi ili Amerikanci veće geostrateške interese u Hrvatskoj.

"Najveće koristi imat će neka treća susjedna zemlja. Sve što gledamo je igrokaz za javnost, a građani trebaju znati da se iza brda nešto veliko valja", zaključio je Lovrinović.

Izdvajamo