USPJEH

SAFU je jedina državna agencija s certifikatom Poslodavac Partner: 'Više od deset godina sustavno radimo na razvoju ljudskih potencijala'

Tomislav Petric
 Željko Puhovski / CROPIX

Certifikat Poslodavac Partner dodijeljen je Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), priopćili su u četvrtak iz te agencije.

Ističu kako je SAFU tako postao jedina državna agencija nositeljica tog prestižnog certifikata te može služiti kao primjer izvrsnosti u segmentu upravljanja zaposlenicima ostalim organizacijama u javnom sektoru.

Certifikat Poslodavac Partner predstavlja najveće priznanje hrvatske struke, a od 2005. dodjeljuje ga vodeća konzultantska kuća za upravljanje ljudskim resursima, SELECTIO. Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i pomoćnica ravnatelja za izobrazbu i upravljanje ljudskim potencijalima Tifani Šimunović Boban primili su certifikat od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

"Certifikat Poslodavac partner predstavlja uspješnu valorizaciju našeg truda kada su u pitanju ljudski potencijali i sve ono što SAFU njeguje u temeljnim vrijednostima kada su u pitanju naši zaposlenici. Svjesni smo kako su upravo naši djelatnici zaslužni za uspješno ugovorene i realizirane vrijedne financijske projekte. Njihova odgovornost i pristup poslu čine uspješno poslovanje SAFU-a i stoga se trudimo, u sklopu mogućnosti, olakšati im profesionalni angažman i uskladiti ga s obiteljskim životom", izjavio je Petric.

Istaknuo je kako iza tog postignuća stoji više od deset godina sustavnog rada na razvoju ljudskih potencijala u SAFU.

"Pokazali smo da se i u situacijama javnih službi koje imaju određene norme i pravila koji sustav javne uprave propisuje može raditi na razvojnim projektima, digitalizaciji procesa i općenito stvaranju ugodne klime za rad. Iznimno smo ponosni na veliki program tzv. in-house edukacija koje naši iskusni stručnjaci provode za svoje kolege, kao i na različite projekte iz područja ljudskih potencijala. Jedan od najvažnijih je bio i digitalizacija prijava na natječaje za zapošljavanje koja kandidatima omogućava prijavu on-line bez ikakvih dodatnih troškova i ubrzava sam proces selekcije, po čemu smo također prvi među javnim službama", rekao je ravnatelj SAFU-a.

U procesu certifikacije, SAFU je demonstrirao, kako je obrazloženo, dobru organiziranost i pozicioniranost funkcije ljudskih resursa, a najviše ocjene postignute su u području koje se odnosi na regrutiranje i selekciju. Također je pohvaljen za kvalitetan sustav kompetencija te za izvrsne prakse vezane za odnos prema zaposlenicima i natprosječna ulaganja u edukacije i usavršavanja za koja koristi namjenska sredstva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Primjerice, svim zaposlenicima omogućeno je klizno radno vrijeme, kako bi im se olakšalo održavanje balansa između privatnog i poslovnog života, a organizacija brine i za zdravlje zaposlenika, pa ih se tako, među ostalim, potiče i na sudjelovanje u sportskim akcijama, a u prosjeku dvaput godišnje organizira korporativno volontiranje.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenut je s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 100 organizacija.

Riječ je o neovisnom priznanje struke koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Trenutno je 67 nositelja tog certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, BiH, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:47