POČINIO MASAKR

'ŠALJITE MU SVE U ZATVOR, NEKA ZNA DA NIJE SAM...' Nabujala Facebook grupa podrške trostrukom splitskom ubojici, pročitajte što mu sve pišu

 
 Facebook

Facebook grupa Pravda za Filipa, koja je nastala munjevito nakon šokantnog subotnjeg trostrukog ubojstva u Splitu, u ponedjeljak je brojala više od 16.000 članova.

U opisu grupe piše: "Grupa je napravljena sa namjerom da se podrži Filipa koji je dana 11.1.2020. napravio veću uslugu Splitu nego što je policija napravila u zadnjih 30 godina".

Pohvalili su se kako su Filipu Zavadlavu zajedničkim snagama angažirali poznatog odvjetnika Branka Šerića. Za 25-godišnjeg ubojicu, koji je potpuno rastrojen i sa suicidalnim mislima jutros poslan na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu, brojni članovi grupe uplaćuju novac.

Administratori grupe kažu da su je osnovali da bi se pružio otpor sustavu, ne da bi pozivali na linč.

"Nama je dosta da nam sudbinu kroje oni koji žive od nas i našeg poreza, nama je dosta da nam ginu djeca a da nitko ne odgovara za to...

Nama je dosta da kriminalci šetaju, a djela koja su počinili ostanu zaboravljena

Nama je dosta da nas pravite ovcama

Nama je dosta mita i korupcije

Nama je dosta svega onoga do čega ste nas doveli svi vi! Svi vi koji stojite i gledate kako narod gubi tlo pod nogama dok vi, tamo gore, povlačite konce i igrate se sa nama... Vi ste odgovorni za ovo, vi ste ti koji ste odgovori za sve ovo što se desilo!

Ne podržavamo nasilje, niti ćemo dozvoliti veličinu istoga: ali DAJEMO VAM OTPOR!", napisali su.

Facebook

Navode da uskoro planiraju mirno okupljanje u Splitu. U stotinama poruka podrške mladom pomorcu nazivaju ga 'herojem', 'junakom', 'osloboditeljem Splita', a neki mu se 'klanjaju do poda'.

"Skuplja se ekipa bit će još mrtvih kamatara i dilera. Dosta je ovog da pošteni ljudi rade po cile dane, a da ne mogu svom ditetu kupit čokoladu. Dok ovi dileri i kamatari ne rade ništa, a voze najskuplje aute... DOSTA JE. SVI NA NOGE", samo je jedan od statusa koji bi ipak mogli nazvati pozivom na linč, a lajkao ga je i saborski zastupnik Ivan Pernar.

Kako bi mu pružili podršku, u grupi je dogovoreno da se Filipu u zatvor šalju razglednice kako bi vidio da nije sam.

Facebook

Iako su mnogi zazivali predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović da Filipa pomiluje, mudriji članovi grupe su im pojasnili da sustav tako ne funkcionira i pokušavaju stati na loptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:31