KRATKOROČNO ZATOPLJENJE

SAMO SLAVONIJA OSTALA NA -10 Sutra malo toplije, no čekaju nas obilne oborine - prvo kiša koja će se smrzavati u dodiru s tlom, a potom i snijeg!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2017. u 09:30

Zagreb, 080116.
Ilica.
Vrijeme u Zagrebu je oblacno i kisovito, a na temperaturi od 2 stupnja uz neocisceni snijeg , gradske ulice su skliske i opasne .
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Jutros u cijeloj zemlji pretežno oblačno, a tako će se zadržati i tijekom dana. Bit će promjenljivo i pretežno oblačno, no temperature će biti ipak nešto više nego prethodnih dana.

Naime, prema jutrošnjim podacima s DHMZ-a u debelom minusu ostala je samo Slavonija i još poneki dijelovi unutrašnjosti. Vinkovci, Županja i Karlovac su se tako probudili na -11, Slavonski Brod i Nova Gradiška na -10, Kutjevo i Zavižan na -9, a Križevci, Osijek i Krapina na -8.

U većini drugih kopnenih dijelova je između -1 i -5, a na Jadranu su temperature većinom iznad nule.

Na Jadranu će danas padati mjestimice kiša, osobito navečer na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru snijeg i susnježica, a malo snijega može biti i u Lici, te Slavoniji i Podravini. U gorju je moguća i kiša koja se smrzava na hladnom tlu. Na kopnu će puhati umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu će zapuhati umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 6, na Jadranu od 6 do 11 °C.

U petak se očekuje kratkotrajno zatopljenje, pa će najniža jutarnja temperatura biti od -2 do 3, a na moru od 2 do 7 °C. Ipak, prema večeri će osjetno zahladjeti.

 

Sutra će biti uglavnom oblačno, mjestimice uz kišu koja će na Jadranu i uz njega biti obilnija, lokalno i praćena grmljavinom. U unutrašnjosti se kiša može smrzavati u dodiru s tlom, a uz zahladnjenje sa sjeverozapada poslijepodne će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača.

 

Na kopnu će umjeren i na udare jak južni i jugozapadni vjetar poslijepodne okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jako i mjestimice olujno jugo i južni vjetar, a na sjevernom dijelu navečer okrenuti na buru.

 

ELIPSO

Izdvajamo