METLOM PO MUŽU

Sarnavka: ‘Muž mi je ostao bez večere, ali i bez batina’

Mala vijest iz Kaštela, objavljena na portalu jutarnji hr., oborila je rekord na Faceu gdje je objavljena 22.000 puta
 Kis/CROPIX

ZAGREB - Više od 22.000 čitatelja podijelilo je vijest na svom Facebook profilu o obiteljskom sukobu pod naslovom “Žena metlom pretukla supruga jer ju je pitao što ima za večeru”. Obiteljsko nasilje prijavio je Kaštelanin Jozo (67) na kojem je metlu višekratno aplicirala Ana (61). Dalmatinski par, kojem nije bila suđena romantična večera uz svijeće, razveo se prije pet godina, no posljednje dvije godine žive zajedno.

Prva bračna noć

Jozo je od drške metle zadobio otvorenu ranu iznad oka, zbog čega je prijavio slučaj policiji koja će protiv Ane podnijeti prijavu. I dok mnogi iz muške solidarnosti čestitaju Jozi što ženi nije kupio usisavač, nas su zanimala stručna mišljenja. Za ovu problematiku nema ljepše adrese od Udruge B.a.B.e i glavne koordinatorice Sanje Sarnavke.

- Ne treba likovati ni nad kakvim oblikom nasilja. Istina je da ima nasilja žena nad muškarcima, ali statistika kaže da su lani u obiteljskom nasilju ubijene 22 žene - kaže Sarnavka. Vjerovali ili ne, kaštelanska priča Sarnavku je podsjetila na njezinu prvu bračnu noć.

- I meni je moj suprug prve bračne noći postavio isto pitanje. - Ženo, što ima za večeru? Rekla sam mu da se digne i sam pogleda. Na to mi je on odgovorio: - Meni je moja mama uvijek spremala večeru. Ja sam mu uzvratila: “Pa, onda se digni i vrati se svojoj mami” - rekla nam je Sarnavka.

Kako nas je njezino iskustvo ostavilo bez teksta, pitali smo za mišljenje Mirjanu Krizmanić, našu uvaženu socijalnu psihologinju. Što ona misli o “tkanju” bračnog suživota uz pomoć metle?

- Konačno se našla jedna hrabra žena koja je zakokodakala, koja je ustala na zadnje noge. Vjerujem da je pitanje o večeri bilo samo okidač nakon kojeg joj je pukao film - rekla nam je doktorica Krizmanić. Koliko često pucaju ženski filmovi, u kojima je podeblja arhiva prešućenih akcijskih scena iz prijašnjeg života, upitali smo Gorana Cipara, predsjednika Udruge Otac za dijete.

Pročitajte reakcije čitatelja Jutarnjeg na Facebooku





Ženska statistika

- Imamo mnogo takvih slučajeva, ali u praksi se događa da odeš na policiju i onda te ismijavaju jer te pretukla žena. Pa i meni se to dogodilo kada sam prijavio ženu koja mi ne dozvoljava vidjeti dijete, kaže Cipar.

Upozorava kako se pitanjima obiteljskog nasilja uglavnom bave žene, pa je i statistika prilagođena njihovim željama. Također, činjenica je da se žene više bave metenjem, pa nije nelogično da je metla završila na Jozinim leđima. Da je bilo obratno, tko zna što bi rekli naši sugovornici.





JUTARNJI.hr

- Baba je zakon!!!!!!!! Valerija Bihar

- Dobro da je ona to uradila njemu pa je dosta jedan mali članak u novinama, a da je on to njoj kojin slučajem napravija, odma bi se ustali borci za tzv. ženska prava Andrej Ćelić

- Opasna žena... neće mu više pasti na pamet tražiti večeru, a kamoli nešto drugo, ha ha Darija Erstić-Kopčić

- Bolje metlom nego oklagijom Nenad Pišta Peter

- Tako mu i triba kad ima hrabrosti ist njenu spizu Bero Mrković

- A jeste vi žene licemjerne, kad muž istuče ženu, diže se kuka i motika, a kod žena ubije boga u mužu, onda je to OK! Marko Roger Lončarić

- Zanimljivo kako žene sad opravdavaju nasilje....cccc ;) Davor Meštrović

- Šuti... Dobro ga nije otrovala Dejan Stefanović

- Bolje metlom nego kalašnjikovom, sjećam se baba po tim zabačenim selima, naoružane su do zuba Branko Radoš

- Hahaahahah, koja kraljica!!! Tribale bi sve mi nabavit metlu za takve situacije, usisavači su malo nepraktični za opiz*** nekoga po glavi Marijana Komparić





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:22