PREDSJEDNIŠTVO I NAC. VIJEĆE

SASTAO SE VRH HDZ-a Plenkoviću podrška za ekonomske mjere: 'Samo je Malta u EU, u odnosu na visinu proračuna, dala više od nas za spas gospodarstva'

 Goran Mehkek / CROPIX

HDZ je u ponedjeljak poslijepodne održao prvi sastanak stranačkog vrha nakon smjene Milijana Brkića i Mire Kovača s njihovih funkcija u Saboru i imenovanja novog potpredsjednika Sabora Ante Sanadera.

U 17 sati se održala sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća koja je organizirana videolinkom. Prisustvovali su svi novoizabrani potpredsjednici stranke kao i novi zamjenik šefa HDZ-a Tomo Medved. Kako doznajemo, premijer Andrej Plenković izvijestio je o potezima koje Vlada poduzima u borbi s koronavirusom, a posebice se fokusirao na detaljno obrazlaganje ekonomskih mjera za spas gospodarstva pogođenog restrikcijama uvedenima zbog epidemije.

Na sastanku je spomenut i detalj da je Hrvatska pri samom vrhu u EU u odnosu na visinu državnog proračuna po količini sredstava koje je odlučila uložiti u ekonomiju u ovom kriznom razdoblju. Ispred nas je, rečeno je, samo Malta.

Doznajemo da su kratka izlaganja na sjednici imali i Božidar Kalmeta, Žarko Tušek, Ivan Anušić, Gordan Jandroković i Tomo Medved, a šef zastupničkog kluba Branko Bačić najavio je sastanak na kojem planiraju bolje koordinirati i uskladiti javne istupe stranačkih ljudi.

Svi prisutni dali su potporu Vladinom radu i mjerama koje uvodi. Prema informacijama koje smo dobili, na sastanku nije bilo riječi o nastavku unutarstranačkih izbornih procesa, koji su obustavljeni zbog epidemiološke situacije u državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:34