PRIČA IZ KOLONE

SAT VREMENA 'PAKLA' NA CESTI 'Mičemo se metar u minuti, sunce prži kao da je sredina ljeta. I onda kao za inat, dva auta baš ispred mene su prokuhala'

 
Gužve u Split
 Tihana Marović, Katarina Marić Banje / Hanza Media

U Splitu su zbog turističke predsezone, ali i radova na prometnicama, jutros izbile iznimno velike gužve u prometu, a stvorila se i velika kolona u trajektnoj luci.

Koliko je danas bilo teško u prometu, na svojoj je koži osjetila i novinarka Slobodne Dalmacije, koja je iz prve ruke opisala gužvu kroz koju je danas prošla. Njezino iskustvo prenosimo u cijelosti s portala Slobodne Dalmacije.

Umjesto 15, ni više, ni manje, već punih 55 minuta provela sam jutros u automobilu - sve zbog jedne nesmotrene ženske odluke na raskrižju Ulice Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Umjesto da iz smjera Solina skrenem desno, kao uostalom i svakog jutra, produžila sam ravno, jer eto, tako ću prije posla skoknuti i do ambulante i ubiti dvije muhe jednim udarcem.

Malo sutra! Upala sam u najveću gužvu koju sam doživjela u posljednjih deset godina, koliko posjedujem vozačku dozvolu. A živim van grada i relativno lako sam preživjela gradnju solinskog nadvožnjaka prošlog ljeta.

Dakle, čim sam prošla spomenuto raskrižje sinulo mi je da sam vjerojatno napravila krivi potez. Nakon nekoliko minuta čekanja sjetila sam se da su radovi na vrhu Vukovarske, odmah ispred zgrade HEP-a, ali hajde koja minuta duže, preživjet ću, raspalila sam dobar hit na radiju, goriva i vode u autu ima, nema straha.

Kolona se miče doslovno metar po minuti, sunce prži kao da je sredina lipnja, na vijestima kažu kako se temperature dižu do 25 stupnjeva...Nije čudno što su, ko za inat baš ispred mene, dva automobila prokuhala... Vade se trokutovi, psuje u svih šesnaest, skidaju sveci s neba, eto nove gužve, dodatan kolaps, zvuči nevjerojatno, ali dočekali smo i vučnu službu, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon više od pola sata, dočepala sam se vrh Vukovarske, nakon strave iz Zbora narodne garde, gužva na Vukovarskoj čini se kao dječja igra...

Igram na posljednji ženski adut, dajem žmigavac, smiješim se susjednom vozaču da me pusti u tu jedinu lijevu traku koja je prohodna, budući da su dvije desne zatvorene zbog radova... Nije vozač, vozačica je sa stavom, bijeli Mercedes, imotske registracije, pokazuje rukom da prođem, zahvaljujem joj, go girl! Na posao stižem sa zakašnjenjem i dva zaključka. Prvo, ženska solidarnost je vrh, a drugo - nikad, ali nikad više neću kupiti crni auto u Dalmaciji - izgleda elegantno, ali u kombinaciji sa suncem i gužvom - crna boja sve je u što ne treba ulagati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:06