BITKA ZA ZAGREB

SAVJETNIK ANKE MRAK 'Vrdoljakov tweet nije nam nije koristio'; BANDIĆEV STOŽER OPTIMISTIČAN 'Hvala Zagrepčanima što su izašli na birališta na plus 35'

 Predrag Matić / Damir Krajac / Hanza Media

ZAGREB - Nakon objave prvih izlaznih anketa u 19 sati u stožeru Milana Bandića na pitanja novinara televizije N1 odgovarao je Ivica Lovrić, voditelj izborne kampanje. Podsjetimo, Bandić je osvojio 51,43 posto, dok je za njegovu protukandidatkinju Anku Mrak Taritaš glasovalo 48,57 posto građana.

- Hvala Zagrepčanima, bilo je skoro 35 stupnjeva vani, hvala im što su izašli na birališta. Mi volimo pričekati službene rezultate, nadam se da će biti na tragu naših očekivanja i anketa, odgovorio je optimistično Lovrić. Kada ga je novinarka pitala što misli jesu li optužnice protiv gospodina Bandića utjecale na rezultate izbora, Lovrić se ponašao kao da ne razumije pitanje:

- Vi govorite o obnovi kuća u Gunji, o POS-ovim stanovima u Osijeku? Gospodin Bandić je žrtva političkog progona i sve će dokazati na sudu, rekao je Lovrić. Na upit što Bandić planira napraviti ako osvoji još jedan mandat odgovorio je kako aktualni gradonačelnik planira napraviti sve velike projekte. Istaknuo je da će Milan Bandić doći u izborni stožer tijekom večeri: - Čovjek dela, doći će tijekom večeri. Mora otvoriti jednu manifestaciju u Novom Zagrebu, rekao je.

U izbornom stožeru Anke Mrak Taritaš na pitanja novinara spremno je odgovarao Igor Kolman, njezin savjetnik: - Vrlo tijesan rezultat, ali nismo ništa novo saznali, znamo već dugo da će to biti tijesan rezulat, ovo nije iznenađenje. Oprezno optimistični čekamo službene rezultate, da vidimo hoće li se promijeniti, rekao je Kolman.

Komentirao je i manju izlaznost birača nego u drugom krugu: - Ne bi bilo realno da će svi birači koji su glasali u 1. krugu i danas izaći na izbore. Žao mi je što građani Zagreba nemaju potrebu izaći na izbore, a bilo je mnoštvo kandidata, rekao je te dodao: - Svi koji su danas ostali doma su rekli: 'Mi ne želimo promjene'

Na upit misli li da je Vrdoljakov tweet u 3 sata u noći s četvrtka na petak utjecao na izborni rezultat, odgovorio je: - Da je koristilo, sigurno nije. Također je rekao da nije za koaliciju HNS-a i HDZ-a te poručio da valja pričekati sjednicu Predsjedništva HNS-a, pa će sve biti jasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:57