SAVJETODAVNO TIJELO

SDP KONSTITUIRAO STRANAČKI SENAT 'Mi smo najzaslužniji za stvaranje parlamentarne demokracije u Hrvatskoj'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.11.2019. u 15:29

Zagreb, 101214.
Trg svetog Marka.
Redovita sjednica Sabora RH na temu prijedloga izmjena Zakona o strateskim investicijskim projektima.
Na fotografiji: zastupnik Marin Jurjevic. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damhjan Tadić / CROPIX

Savjetodavno tijelo predsjednika stranke i drugih stranačkih tijela, Senat SDP, održao je u subotu konstituirajuću sjednicu na kojoj je, među ostalim, bilo riječi o izradi prijedloga pravilnika o dodjeli povelja i priznanja zaslužnim članovima stranke te o nadolazećim predsjedničkim izborima.

- Na članovima Senata je da savjetuju predsjednika i tijela SDP-a te da kao predstavnici generacije koja je devedesetih utemeljila SDP, prije svega, svojim angažmanom rade na zaštiti temeljnih interesa stranke i onih vrijednosti zbog kojih je SDP nastao i zbog kojih je potreban Hrvatskoj - rekao je predsjednik tog stranačkog tijela Marin Jurjević, a priopćio SDP.

Glavni tajnik stranke Nikša Vukas nazočnima je zahvalio na doprinosu te istaknuo kako smatra da je aktualni trenutak u Republici Hrvatskoj takav da SDP mora odgovoriti na najvažnija pitanja građana, a mudrost i iskustvo svih nazočnih bit će, kaže, dragocjeni doprinos.

Politički tajnik Davorko Vidović kazao je kako se od Senata očekuje da bude korektiv svemu onome što prepoznaju kao pogrešno u današnjem političkom natjecanju.

- Mnogo toga se od vremena kad ste aktivno politički djelovali promijenilo, okolnosti su se promijenile, političko natjecanje se promijenilo, politika se personalizirala, ali ono najvažnije, ideali SDP-a, ostali su isti. Mi i dalje želimo poboljšati naše društvo - rekao je Vidović.

Istaknuo je i kako je SDP najzaslužniji za stvaranje parlamentarne demokracije u Hrvatskoj.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo