NEPOTREBNO KRITIZIRANJE

SDP-OV NAČELNIK OPĆINE TISNO BRANI PREDSJEDNICU Reagirao je na žestoke kritike medija Grabar Kitarović na temelju jedne fotografije

 
Kolinda Grabar Kitarović i Ivan Klarin
 Nikša Stipaničev i Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media

Zbog fotografije s Kornata na kojoj nasmiješena Kolinde Grabar Kitarović maše rukom, neki portali su kritizirali predsjednicu Republike.

Među prvima je u njenu obranu stao načelnik Tisnog, SDP-ovac Ivan Klarin. Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti.

- Kao načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a moram reagirati na medijske kritike posjeta predsjednice RH mjestu stradavanja vatrogasaca na otoku Kornatu na temelju jedne fotografije koja nije i ne može biti mjerodavna cjelodnevnom obilježavanju 10. obljetnice stradavanja vatrogasaca. Kako sam i sam jučer sudjelovao na komemoraciji, želim naglasiti da je gospođa Kolinda Grabar Kitarović prvi predsjednik države koja je posjetila mjesto stradavanja te s roditeljima, prijateljima i rodbinom odala počast preminulim vatrogascima s pijetetom i poštovanjem.

Ne ulazeći u politički kontekst rada predsjednice RH te na prvo mjesto stavljajući traženje istine i obilježavanje ove tragedije i kao čovjek koji je od početka uključen u događaje oko tog nesretnog dana, smatram da nije potrebno kritiziranjem jedne usputne fotografije zasjenjivati značenje ove komemoracije i predsjedničinog posjeta - poručio je Klarin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:16