IZBORNA KAMPANJA

SDP-ov SABORSKI ZASTUPNIK OPTUŽUJE 'Grabar-Kitarović želi krasti na izborima jer zna da drugačije ne može pobijediti'

Davor Bernardić i Željko Jovanović
 Goran Mehkek / CROPIX

RIJEKA - SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović optužio je u četvrtak HDZ i njegovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović da "žele krasti" na predstojećim predsjedničkim izborima jer, kako je rekao, znaju da drugačije ne mogu pobijediti.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Rijeci kazao kako to što se Grabar-Kitarović nije htjela izjasniti o SDP-ovom prijedlogu Zakona o izboru predsjednika RH, koji predviđa višestranačke biračke odbore te da svaki glasač svojim potpisom potvrdi da je primio glasački listić, tumači na način da ona i HDZ žele "krasti na izborima".

"Grabar-Kitarović se ni jednom riječju nije izjasnila o tome, jer kao i HDZ želi krasti na predstojećim izborima jer zna da drugačije ne može pobijediti", poručio je.

Vjeruje da je ona krađom ostvarila i rezultat na prethodnim predsjedničkim izborima, kada je SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića, naveo je, pobijedila zahvaljujući glasovima koji su došli iz BiH, odnosno da je pobjedu ostvarila s 30.000 glasova više, "a nevažećih je bilo 60.000 glasova".

"Ne moram ponavljati što se može raditi nakon što se zatvore biračka mjesta, poništavanje glasačkih listića koji ne odgovaraju Kolindi Grabar-Kitarović i zaokruživanje ljudi koji uopće nisu izašli na izbore", zaključio je Jovanović.

Milanović može vratiti dignitet potpuno srozanoj funkciji predsjednika

Pozvao je birače da u što većem broju izađu na izbore i biraju Zorana Milanovića, koji će "vratiti dignitet potpuno srozanoj funkciji predsjednika RH". Za predsjedničku kapanju ocijenio je kako se svodi na "unutarstranačka prepucavanja dvoje kandidata HDZ-a koje ne zanima funkcija predsjednika RH, nego samo predsjednika HDZ-a".

Predsjednik riječkog SDP-a Marko Filipović i koordinator Milanovićeve izborne kampanje rekao je kako je taj kandidat jedini koji razmišlja o budućnosti.

"Miroslav Škoro i Kolinda Grabar-Kitarović se natječu tko je od njih veći Tuđman od Tuđmana samog, te u veličanju njegova lika i djela", rekao je i dodao kako se pritom ne smije zaboraviti da je prvi hrvatski predsjednik "odgovoran za pljačku epskih razmjera u vidu privatizacije te za međunarodnu izolaciju Hrvatske".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:49