GRUBI ODNOSI

SDP-ova Mirela Holy optužuje: 'Čačić meščepao za ruku i prijetiomi, a nitko me nije zaštitio!'

'Sve mogu posvjedočiti dva ministra i osoba iz Vlade koji su bili na istom ručku', tvrdi zastupnica SDP-a
Zagreb, 080312.Vlada.Redovita sjednica Vlade.Na slici: Mirela Holy i Radimir Cacic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Bivša ministrica Mirela Holy potvrdila je danas novinarima u Saboru da je potpredsjednik Radimir Čačić čak i fizički nasrnuo na nju jer nije htjela popustiti pritiscima da u Fond za zaštitu okoliša postavi HNS-oca Jambrača.

- Da, Čačić me ščepao za ruku kada smo bili u restoranu na ručku – rekla je Holy i time potvrdila navode bivšeg pomoćnika Davora Škrleca da je Čačić jednom čak i nasrnuo na tadašnju ministricu. Sve kaže Holy mogu posvjedočiti dva njezina kolege ministra i jedna osoba iz Vlade koji su također bili na istom ručku. Nije željela otkriti o kome se radi no, otkrila je da ju nitko od njih nije zaštitio. Na pitanje radi li se o ministrima Arsenu Bauku i Branku Grčiću samo je rekla: neću vam to potvrditi.

Premijer Milanović o Čačićevim mailovima: To nije uhljebljivanje nego političko kadroviranje

Komentirajući pak, izjave premijera Milanovića kako mu se trebala obratiti ako je na nju netko vršio pritisak Holy tvrdi kako je upravo to i učinila.

- Upozorila sam premijerka o pritiscima kada se povela priča da će smijeniti mog pomoćnika Škrleca zato što je bio gost na jednoj tribini u vezi Plomina. Tada sam ga upozorila da pretpostavljam da ga na to navodi gospodin Čačić i upozorila sam ga da je gospodin Čačić prijetio – tvrdi Holy. Što joj je ne sve tom rekao Milanović rekao nije željela otkriti.

Karamarko: Milanović je davno srušio sve kriterije. On i Čačić gaze po svemu do čega se dođe

- Ne komentiram nikad razgovore koje vodim sa svojim kolegama i premijerom – kazala je. Nije željela komentirati činjenicu što su za nju vrijedili jedni kriteriji, a za Čačića drugi.

- Ne mogu biti objektivna u ovoj priči i ne mislim da bi bilo korektno da to komentiram – izjavila je i tek ponovila kako je i kada je davala ostavku rekla da bi pravila igre trebala biti jednaka za sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:59