BURA U STRANCI

SDP-ovac HAJDUKOVIĆ NE ŽELI REĆI JE LI ZA BERNARDIĆEV ODLAZAK 'Razgovaram s puno ljudi, ali sačuvao bih to za sebe'

Domagoj Hajduković i Davor Bernardić
 Emica Elveđi / CROPIX

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković nije htio u subotu izreći stav o dijelu stranke koji želi da Davor Bernardić odstupi s njezina čela. Upitan o pismu koje potpisuju istaknuti članovi SDP-a, a u kojem se traži smjenu Bernardića, Hajduković je za N1 televiziju rekao da pismo nije vidio, a i da ne voli javno govoriti o unutarstranačkim stvarima "iako razumije interes javnosti".

- Ali to ćemo mi riješiti unutar stranke - kaže Hajduković.

- Razgovaram s puno ljudi, ali sačuvao bih to za sebe. Moj stav će se znati na stranačkim tijelima, ne u medijima - dodao je.

Sabina Glasovac, Ranko Ostojić, Peđa Grbin, Bojan Glavašević, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić i još poneki su među imenima Bernardićevih protivnika. Hajduković kaže da njih treba pitati što planiraju, pa i u slučaju da im inicijativa propadne.

- Mislim da SDP treba svakog čovjeka. Kritika je dobra, ali mislim da bismo prije svega trebali pričati među sobom - kazao je.

Na pitanje o stavu Davorka Vidovića da bi 'pobunjenici' trebali snositi sankcije, Hajduković kaže da misli da jedna akcija traži reakciju.

- No, rekao sam da SDP treba sve ljude, mislim da treba razgovarati. Ako imate ekstreme koji provociraju, oni će se javiti i s druge strane. Ne mislim da tu treba žuriti, ne treba ulijetati, mislim da prije svega treba smiriti strasti. Istina je da se malo previše bavimo sobom, ali dok ne riješimo stvari među sobom dotle će možda naš rad trpjeti - kaže ovaj SDP-ovac.

Što se tiče Vladine predložene mirovinske reforme, Hajduković kaže da mirovinski sustav neće biti održiv dokle god imamo jednog umirovljenika na jednog radnika.

- Ja bih osobno išao na jačanje drugog stupa i poticanje trećeg. Ukidanje drugog stupa je pljačka. Pričalo se i o destimuliranju drugog stupa, a to je privatno vlasništvo. To jest obavezna štednja, ali to je nešto što je vaš novac koji možete birati kako ćete ga koristiti kada odete u mirovinu. Zamislite da vas netko sili da se odreknete novca koji ste sačuvali u banci - kaže Hajduković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:43